"Demersul PSD de a contesta rezultatul alegerilor e o tentativa de presiune publica, un demers in dispretul democratiei. Reprezentantii coalitiei PSD-PNL-UDMR au fost in majoritate in toate birourile electorale si sectiile de votare, e jenant sa conteste rezultatele alegerilor", a afirmat, marti la pranz, liderul democrat-liberal Adriean Videanu, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la sediul partidului. Comentand oferta PNL de a intra la guvernare alaturi de PD-L, dar numai cu un premier liberal, Adriean Videanu a declarat ca "Mi se pare delicat sa pui conditii inaintea discutiilor, in incercarea de a forta mana unui partid."

Declaratiile lui Adriean Videanu:

  • Demersul PSD de a contesta rezultatul alegerilor e o tentativa de presiune publica, un demers in dispretul democratiei.
  • Reprezentantii coalitiei PSD-PNL-UDMR au fost in majoritate in toate birourile electorale si sectiile de votare, e jenant sa conteste rezultatele alegerilor.
  • La inchiderea urnelor, reprezentantii PSD nu au contestat nereguli la alegeri, au desfacut sampania si sarbatoreau victoria lui Mircea Geoana.
  • PD-L vrea coalitie cu PNL, insa mi se pare delicat sa pui conditii inaintea discutiilor, in incercarea de a forta mana unui partid. (Adriean Videanu despre posibilitatea ca PNL sa faca Guvern cu PDL, dar numai cu premier liberal).