UDMR este deschisa la orice formula guvernamentala, iar Marko Bela urmeaza sa discute "si cu liderul PDL, Emil Boc". Anuntul a fost facut marti la pranz de presedintele UDMR, care a explicat ca "S-a schimbat un element extrem de important pentru noi, si anume, noi l-am sustinut pe Klaus Johannis pentru functia de premier, domnia sa s-a recuzat, ceea ce pentru noi schimba esential contextul". Marko Bela a adaugat ca UDMR va continua colaborarea cu PNL.

  • Presedintele UDMR, citat de NewsIn, a precizat ca nu exclude ca in perioada urmatoare sa se intruneasca si Consiliul Reprezentantilor UDMR, dupa ce vor avea loc consultari si cu presedintii organizatiilor teritoriale: "Trebuie sa facem o analiza a campaniei electorale, a rezultatului turului II, concluzii, bilant, mai ales ce facem mai departe si cum vedem viitorul apropiat. O serie de intrebari nu si-au gasit raspunsul: majoritate guvernamentala, guvern stabil, transparent, acest lucru in acest moment este cel mai important".
  • "Nu vad motive pentru care nu am continua aceasta colaborare cu PNL, cred ca avem interesul sa incercam in continuare sa ne corelam, sa colaboram cat mai bine cu PNL", a adaugat Marko Bela, precizand ca UDMR nu a fost contactata de PDL.