"Dimensiunea fraudei electorale e din ce in ce mai mare. E mult mai mare decat ne-am imaginat noi ", a declarat marti dimineata secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Social-democratul a anuntat ca PSD-ul inca verifica procesele verbale din teritoriu. "Avem sperante ca judecatorii Curtii Constitutionale vor intelege ca presedintele Romaniei trebuie sa fie ales de cetateni si nu stabilit de un aparat de stat care a organizat o actiune masiva de fraudare", a afirmat Dragnea.

Dragnea a spus ca "practic, in fiecare judet au fost actiuni de frauda electorala: mita electorala, vot multiplu, procese electorale care au fost modificate dupa ce au plecat de la sectia de vot la Biroul Electoral Judetean".

Intrebat daca crede ca situatia se mai poate modifica in favoarea lui Mircea Geoana, secretarul general al PSD a afirmat: "Eu cred ca si domnii judecatori de la Curtea Constitutionala sunt tot cetateni in Romania si ca fiecare cetatean din tara asta a vazut si a simtit in perioada dinainte de alegeri cat de mult s-a furat pentru Traian Basescu. Avem sperante ca si dumnealor o sa inteleaga ca, totusi, presedintele Romaniei, care e cea mai inalta functie in stat, trebuie sa fie ales de cetateni si nu stabilit de un aparat de stat care, dincolo de limitele legii, a organizat o actiune masiva de fraudare".

Dragnea a spus ca, dupa finalizarea numaratorii, cei din PSD vor decide cand vor merge la Curtea Constitutionala si la Biroul Electoral Central si care vor fi motivatiile lor.

PSD a decis luni sa conteste rezultatele alegerilor prezidentiale, a anuntat liderul social-democratilor, Mircea Geoana: "Nu putem sa ramanem impasibili in fata celor cinci milioane de romani care ne-au acordat increderea si a democratiei romanesti".