Romania a fost aruncata si mai adanc in incertitudine politica ieri, dupa ce actualul presedinte in exercitiu Traian Basescu a fost declarat castigator in urma alegerilor prezidentiale de duminica, in timp ce adversarii sai nu accepta rezultatul alegerilor si aduc acuzatii de frauda, scrie publicatia Financial Times in editia electronica de marti.

Cu peste 99% din voturi numarate, Comisia electorala a anuntat ca Basescu a obtinut 50,33% fata de 49,66% Mircea Geoana, liderul social-democratilor.

Rezultatul surprinzator a contrazis toate sondajele de iesire de la urne si a provocat agitatie pe piata financiara de la Bucuresti, bursa a cazut cu trei procente iar moneda nationala s-a depreciat in fata euro.

Rezultatul alegerilor lasa Romania, deja in recesiune, cu un castigator disputat pentru functia de presedinte si cu un Guvern interimar, chiar in momentul in care Bucurestiul se confrunta cu presiuni din partea UE si a Fondului Monetar International privind reforme bugetare.

"In Romania este instabilitate si lipsa de predictabilitate. In aceste condiţii, nu imi imaginez cine ar vrea sa fie ministrul Finantelor", a declarat analistul politic Dorel Sandor, pentru Financial Times.