Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat luni ca a avut o intalnire cu lideri ai PNL, la care au convenit sa "mearga impreuna" si ca exista posibilitatea ca majoritatea constituita si cu PSD sa continue, desi are "o problema foarte serioasa" prin faptul ca primarul Klaus Johannis "s-a recuzat", transmite NewsIn.

"Cu PNL am convenit ca incercam sa mergem impreuna, sa ne consultam, sa ne corelam. Incercam sa mergem impreuna. Alte concluzii nu am formulat", a afirmat presedintele UDMR, adaugand ca acordul semnat de cele doua formatiuni inaintea turul II este in continuare valabil, chiar daca primarul Sibiului "s-a recuzat".

"In acest moment, fiecare incearca sa-si faca propria evaluare. Liberalii vor avea consultari in partid, noi cu organizatiile teritoriale, maine am convocat Consiliul Permanent. Este o situatie noua, trebuie gasite solutiile cele mai bune", a spus Marko.

"Nu as vrea sa anticipez anumite decizii, nici care vor fi acelea", a afirmat liderul UDMR.

Intrebat daca este posibila continuarea 'proiectului Johannis' chiar fara persoana acestuia, presedintele Uniunii a raspuns ca "este o posibilitate". "Este o posibilitate ducerea mai departe a acestei majoritati, dar aceasta majoritate are o problema foarte serioasa - noi ne-am raliat la ideea Klaus Johannis premier. Dar nu excludem", a explicat Marko Bela.

El a precizat ca vor exista discutii si cu social-democratii, Uniunea fiind deschisa spre dialog. "Un lucru este cert, rezultatul votului arata ca societatea este deosebit de divizata", a adaugat presedintele UDMR.

Nici varianta colaborarii cu PDL nu a fost exclusa de liderul UDMR. "In politica nu poti exclude pe cei cu care ai mai colaborat, dar nici nu am analizat, initiat un astfel de dialog", a adaugat Marko.