Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca PNL nu trebuie sa fie "catelus al PSD", afirmand ca graba unor lideri liberali in luarea unor atitudini si unor decizii este complet nejustificata, transmite Mediafax. Declaratia sa a venit la scurta vreme dupa ce vicepresedintele liberal Relu Fenechiu a declarat ca intre o alianta cu PDL si opozitie prefera a doua varianta insa "se poate ca PDL sa vina cu o propunere foarte interesanta. Daca ne ofera premierul, deja incepe sa aiba sens orice discutie".

"Mi se pare, in general in astfel de situatii, ca graba in luarea unor atitudini si unor decizii este complet nejustificata. Normal ar fi, si asta e valabil si pentru PNL in principal, dar si pentru ceilalti, sa se astepte rezultatele definitive si sa nu se ia decizii pe baza unor exit-poll-uri care intotdeauna au o marja de eroare, asa cum s-a vazut si in turul I", a spus Tariceanu, adaugand ca "PNL-ul trebui sa plece de la o analiza a situatiei si anume luni in sir de criza politica si economica foarte grava la care trebuie gasita o solutie, iar aceasta solutie nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe ura impotriva lui Basescu. Eu cred ca trebuie gasita o solutie rationala care sa fie in interesul general, in interesul tarii, si sigur aceasta solutie nu poate sa fie decat o solutie politica la care PNL trebuie sa-si aduca contributia ca unul din cele trei mari partide politice din Romania".

"Aceasta solutie politica (n.red. alianta cu PD-L) trebuie discutata in cadrul partidului si trebuie facuta o analiza politica serioasa a situatiei si in cunostinta de cauza la nivelul structurilor de conducere, al forurilor statutare trebuie luata o decizie. Cred ca PNL trebuie sa fie parte din toate aceste incercari politice care trebuie facute pentru scoaterea Romaniei din criza", a declarat Tariceanu.

"Nu avem inca rezultatul oficial al alegerilor, alegerile trebuiesc validate, dar cred ca o analiza si o dezbatere pe acest subiect sigur ca trebuie facute fara doar si poate, fara ca sa persistam in aceasta atitudine de a ne considera un fel de catelus al PSD-ului", a declarat Tariceanu.