Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca intre o alianta cu PDL si opozitie prefera a doua varianta, mentionand insa ca discutiile cu PDL ar putea sa inceapa sa aiba sens daca democrat-liberalii vin cu garantia ca liberalii vor avea premierul sau ca va fi guvern de uniune nationala.

"Daca se propune in BPC ramanerea in opozitie, voi vota pentru ramanerea in opozitie. Eu nu exclud o alianta cu PDL. Preferinta mea este catre opozitie. Intre o alianta cu PDL si opozitie, prefer ramanerea in opozitie", a sustinut Fenechiu, citat de Mediafax.

Vicepresedintele PNL a explicat ca liderii PDL ar putea sa vina catre liberali cu "o propunere foarte interesanta", si anume cu garantia premierului.

"Dar se poate ca PDL sa vina cu o propunere foarte interesanta. Daca ne ofera premierul, deja incepe sa aiba sens orice discutie. Daca PDL e de acord cu stabilirea unor politici ale PNL, pe care le-am convenit si cu PSD, iar incepe sa aiba sens orice discutie. Si eu sunt de acord. Daca Crin Antonescu va trece peste aceasta problema, poate vine si ne propune, vine cu propunere de Guvern de uniune nationala, care ar trebui sa fie condus de un independent", a subliniat Fenechiu.

"Eu nu as fi de acord cu un guvern cu premier PDL, as vota impotriva", a mai spus Relu Fenechiu.

Intrebat daca presedintele Antonescu ar trebui sa-si dea demisia ca urmare a esecului proiectului Johannis, Relu Fenechiu a mentionat ca "Antonescu ar trebui sa ramana in functie".

"E cel mai mare castig al partidului dupa alegeri descoperirea lui Antonescu de catre populatie. Toti analistii au spus ca Antonescu e viitorul presedinte al Romaniei in 2014", a spus liderul PNL, mentionand ca acest castig ar trebui exploatat in continuare.