"Exista suficient de multe elemente conform carora Basescu si ai lui vor sa provoace violente si miscari de strada, incercand sa nu recunoasca votul suveran al poporului roman", a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, candidatul PSD+PC la prezidentiale, Mircea Geoana, potrivit Agerpres.

UPDATE: "Daca nu ies presedinte al Romaniei, plec in concediu in minutul 1 dupa ce s-au dat rezultatele. Nu ma ocup cu violente de strada" - Traian Basescu, vineri seara, la B1 Tv.

  • "Sunt convins ca cetatenii tarii vor intelege ca aceste provocari nu pot fi tolerate si ca, intr-o tara cu statut de membru al Uniunii Europene, trebuie sa aiba loc un transfer corect si demn de putere de la presedinte la presedinte, asa cum a facut domnul Iliescu catre domnul  Constantinescu, in 1996, dupa o lupta grea, asa cum a facut domnul Constantinescu catre domnul Iliescu, si domnul Iliescu catre domnul Basescu, dupa o lupta la fel de severa si de dura", a mai adaugat liderul social-democrat.

Mircea Geoana a lansat, cu aceasta ocazie, si un apel catre institutiile statului sa isi faca datoria in ziua celui de-al doilea tur al prezidentialelor, apreciind ca angajatii MAI si altor institutii ale statului vor sti sa reziste "presiunilor infernale la care sunt supusi de Traian Basescu si de cativa care incearca sa-i faca alegerea mai usoara prin mijloace necinstite".