"Priviti la modul cum Romania trece prin criza economica. Daca aceasta criza ar fi fost in anii '90, socul asupra populatiei ar fi fost mult mai mare. Incepem sa iesim din criza si trebuie sa recunoastem ca Romania a trecut cu bine peste cea mai dificila perioada a crizei", a afirmat, vineri, presedintele Traian Basescu, la mitingul electoral organizat de PD-L in Piata Revolutiei, in fata a aproape 10.000 de oameni.

Potrivit Jandarmeriei, la miting au participat aproximativ 10.000 de simpatizanti ai PD-L, inclusiv militanti adusi din 10 judete ale tarii. Din autocarele sosite din tara au coborat o mare de portocalii "inarmati" cu steaguri, sepci si pelerine cu insemnele PD-L. In fata Ateneului a fost amplasata o scena si patru plasme pe care s-a derulat un filmulet de desene animate al trupei Divertis care ironiza intalnirea de la Grivco si pe Mircea Geoana in relatia sa cu "mogulii".

Dupa aparitia staff-ului PD-L, pe ecrane, au fost difuzate imagini de la Revolutia din '89 iar in boxe s-a auzit "Imnul golanilor". Printre cei prezenti la miting s-au aflat si membrii ai asociatiilor de revolutionari care au organizat, zilele trecute, mitinguri in Piata Universitatii.

Au urmat apoi un colaj cu "mogulii" Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu si un fragment din dezbaterea din primul tur al algerilor prezidentiale 2009 atunci cand Basescu i-a reprosat lui Geoana ca s-a dus in vizita in Delta, la Vantu. Imediat, dupa fragment, apare si episodul in care omul de afaceri recunoaste ca s-a intalnit cu presedintele PSD in Delta.

Pe acordurile imnului PD-L "Verde-nourat" liderii PD-L si-au facut aparitia pe scena. Traian Ungureanu, Liviu Negoita si Emil Boc au pregatit aparitia lui Traian Basescu prin atacuri la adresa lui Geoana.

"Am aflat de ce a fost Mircea Geoana noaptea la Sorin Ovidiu Vantu: ca sa ii promita ceva. I-a promis ca daca va ajunge presedinte ii va da doi lei, pentru ca a spus-o cu gura lui, Romania este o tara de doi lei. Si pe noi ne intereseaza banii, insa ne intereseaza salariile, pensiile, taranii saraci care pentru prima data au primit o pensie decenta", a declarat Ungureanu.

In timpul discursurilor, militantii au impartit pliante, stegulete si sepci bucurestenilor care s-au oprit sa asiste la discursul lui Basescu.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu, la miting:

  • Nu exista prioritate mai mare pentru statul roman decat modernizarea statului.
  • Reforma educatiei este esentiala. Motorul dezvoltarii unei natiuni este educatia.
  • Nu exista categorie sociala mai defavorizata decat femeile de la tara. Trebuie sa cream conditii pentru ca aceste femei sa primeasca un salariu si o pensie.
  • Este nevoie de un efort de solidaritate cu cei din mediul rural.
  • Nu in ultimul rand, trebuie sa dezvoltam imfrastructura din mediul rural, dar si sa cream acolo intreprinderi.
  • E nevoie ca si tinerii de la sat sa aiba sansa sa ajunga la facultate. Doar 5% dintre tinerii din mediul rural ajung la facultate.
  • Trebuie sa scoatem mediul rural din saracie si sa facem civilizatia o realitate a satului romanesc.
  • Este pentru prima data cand Romania are resurse sa indeplineasca aceste deziderate, avem la dispozitie fonduri europene.
  • Priviti la modul cum Romania trece prin criza economica. Daca aceasta criza ar fi fost in anii '90, socul asupra populatiei ar fi fost mult mai mare. Incepem sa iesim din criza si trebuie sa recunoastem ca Romania a trecut cu bine peste cea mai dificila perioada a crizei
  • Astazi avem nevoie mai mult ca oricand de solidaritate intre popor si presedinte.
  • Zilele acestea am vazut un politician - zglobiu el asa - Mircea Geoana, care incearca. Contracandidatul meu incearca sa-i pacaleasca pe romani. Linistea pe care o promite el este deja aranjata cu Vantu, Patriciu, Voiculescu, Hrebenciuc, Iliescu.
  • Singurul aliat onest al presedintelui Romaniei este poporul roman.
  • In cei 5 ani de mandat, nu am facut niciodata concesii, iar un al doilea mandat nu va schimba nimic in comportamentul meu in ceea ce priveste compromisul.
  • In mandatul meu nu s-a auzit de nicio privatizare frauduloasa.
  • Pentru ei, liniste inseamna ca toti sa taca, iar ei sa fure in liniste.
  • E mai bine ca tara sa aiba un presedinte-jucator, decat un presedinte-jucarie in mana hotilor.
  • Romania are nevoie de un Guvern de dreapta. Romania are nevoie de o alianta PDL-PNL.
  • Cifrele ne arata ca in trimestrul II din 2010 vom trece pe crestere economica. Romania are nevoie de un comandant care scoata nava din furtuna. Va asigur ca vom ajunge toti, nava si echipaj, in portul linistit, in trimestrul II al anului 2010.
  • Pe 6 decembrie, mergeti la urne si decideti viitorul Romaniei. Ne revedem aici, victoriosi, pe 6 decembrie, seara.

La finalul discursului, Basescu, i-a prezentat multimii pe liderii PD-L dar si pe sotia sa Maria Basescu care, a fost apaludata la scena deschisa. De asemenea, Basescu l-a prezentat pe Vasile Blaga drept "taticutul campaniilor". Dupa ce a fluturat tricolorul pe scena, presedintele a exclamat: "Jos palaria in fata romanilor. Ne vedem pe 6 decembrie!"

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile sefului statului.