Sustinatorii lui Traian Basescu si PD-L vor incerca, prin diferite presiuni asupra companiilor de electricitate, sa provoace intreruperi de curent in diverse puncte ale tarii, imediat dupa inchiderea urnelor, pentru a impiedica centralizarea voturilor, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

"Exista informatia ca, pe filiera sistemelor de energie electrica sunt tot felul de presiuni, de la amenintari la stimulente, pentru a se crea pene de curent electric in diverse puncte ale tarii, acolo unde se va reusi, astfel incat, imediat dupa inchiderea urnelor, sa existe "accidente" de tipul asta", a afirmat Duvaz, in cadrul unei conferinte de presa.

Purtatorul de cuvant al PSD a facut, in acest sens, un apel catre companiile de energie electrica, solicitandu-le sa ia toate masurile pentru ca, "nici macar accidental", in noaptea de duminica spre luni, sa nu existe eventuale pene de curent care ar putea perturba procesul de numarare a voturilor.

"Fac un apel catre administratorii retelelor de energie electrica, private sau de stat - Muntenia Nord, Transilvania Nord, Enel, E.ON - sa aiba grija ca asemenea "accidente" sa nu apara", a declarat social-democratul.

"Cei care ar fi presati sau tentati de aceste situatii sa stie ca se vor face investigatii concrete pentru fiecare caz in parte de pana electrica. Toti observatorii nostri din sectiile de vot sunt pregatiti pentru asemenea situatii si nu vor permite folosirea acelor cateva milioane de buletine de vot tiparite in plus", a mai spus Duvaz.

Alte declaratii ale lui Bogdan Niculescu Duvaz:

  • "PD-L isi joaca soarta ca partid la aceste alegeri, si-a legat soarta integral de Traian Basescu, iar miile de clienti portocalii actioneaza, din pacate, fara sa mai fie interesati de principiile democratice. Sustinatorii lui Basescu si PD-L se manifesta din ce in ce mai putin in parametri democratici."
  • "Se anunta din ce in ce mai multe violente in ziua alegerilor. Se pun la cale busculade, iar cei care se afla in aceste busculade sa nu voteze. Stim ca se organizeaza numeroase sedinte comune, cu mebrii PD-L din toata tara si cu reprezentanti ai sectiilor de votare, si se fac instructaje pentru ziua votului."
  • "De asemenea, pentru seara alegerilor, exista scenarii pregatite, care se discuta la nivelul staff-urilor de campanie din jurul lui Traian Basescu, prin care, in momentul in care exit-poll-urile vor anunta ca a pierdut, sa se creeze grupuri de presiune in jurul sectiilor de votare, care sa impiedice centralizarea voturilor si validarea alegerilor."
  • "O prezenta scazuta la vot incurajeaza frauda electorala."
  • "Ce s-a intamplat in primul tur cu cele peste 700 de nereguli inregistrate cu cele deja cateva de dosare pornite este un nimic fata de ce se va intampla in turul doi."