Daca primarul Sibiului va fi premier, ministerele viitorului guvern vor fi negociate cu formatiunile care il sustin pe Klaus Johannis, in functie de ponderea lor in Parlament. Declaratia vine chiar de la Johannis, care a declarat ca "avem o constructie inedita, un Guvern politic, cu un premier independent", informeaza NewsIn.

"Va pot da un singur nume (n.r. din Guvern), persoana mea pe functia de premier. Avand un Guvern politic, portofoliile vor fi negociate intre partide pe un protocol. Se va tine seama de ponderea partidelor in Parlament si a unei formatiuni fata de celelalte", a explicat Johannis. Edilul Sibiului a respins afirmatia ca formatiunile care il sustin vor sa "imparta ciolanul". Adevaratul obiectiv este o guvernare "transparenta, deschisa si pentru oameni", a explicat Klaus Johannis.

Intrebat daca Andrei Marga ar putea face parte din cabinetul sau, Johannis a replilcat: "Da, sunt compatibil cu dumnealui, dar asta nu inseamna ca in final va fi sau nu nominalizat. Este un politician si profesor universitar pe care il respect foarte mult".