Institutul National de Expertize Criminalistice a anuntat ca a comunicat in cursul zilei de miercuri rezultatul analizei casetei video in care presedintele Traian Basescu pare sa loveasca un copil, in timpul unui miting electoral desfasurat la Ploiesti, in 2004. "Rezultatul avizului poate fi facut public doar de catre autoritatea care l-a solicitat", precizeaza INEC.

Iata comunicatul primit din partea Ministerului Justitiei:

"Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) a primit, luni 30 noiembrie, din partea Administratiei Prezidentiale o solicitare a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru emiterea unui aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca imaginile din campania electorala din toamna anului 2004, de la Ploiesti, difuzate de ziarul „Gardianul” si preluate de posturile TV, contin urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

Institutului National de Expertize Criminalistice informeaza ca rezultatul avizului solicitat a fost comunicat, miercuri 2 decembrie, autoritatii publice care l-a solicitat.

Mentionam ca rezultatul avizului poate fi facut public doar de catre autoritatea care l-a solicitat".

Presedintele Traian Basescu a solicitat luni Institutului National de Expertize Criminalistice, un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca imaginile din campania electorala din toamna anului 2004, de la Ploiesti, difuzate de ziarul „Gardianul” si preluate de posturile TV, contin urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii. Potrivit comunicatului Presedintiei, solicitarea a fost facuta in baza prevederilor din Regulamentul de organizare si functionare a Institutului National de Expertize Criminalistice, conform carora, la cererea birourilor notariale si a institutiilor publice si private "se pot intocmi avize de specialitate, cu aprobarea directorului Institutului sau a sefului laboratorului interjudetean".

Luni, Traian Basescu a anuntat, la sediul sau de campanie, ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.