Vasile Blaga si-a delegat toate atributiile pe care le are in calitate de ministru al Administratiei si Internelor interimar, informeaza un comunicat al MAI. In acelasi comunicat democrat-liberalul dezaproba "spectacolul electoral ieftin" pus la cale de catre PSD, insa respecta decizia instantei.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mihai Capra, va coordona toate activitatile legate de buna organizare a alegerilor, iar secretarului general al ministerului, Cristian Baci, i-au fost delegate toate atributiile legate de calitatea de ordonator de credite al Ministerului Administratiei si Internelor.

"Desi hotararea Curtii de Apel Bucuresti nesocoteste decizia Curtii Constitutionale care spune clar ca nici o instanta nu se poate pronunta intr-un conflict dintre Parlament si Presedintie, ministrul Vasile Blaga si-a delegat toate atributiile pe care le are in calitate de ministru al administratiei si internelor interimar", se arata in comunicat.

MAI precizeaza ca secretarii de stat Dan-Valentin Fatuloiu si Marian Tutilescu coodoneaza activitatile pe domeniul ordinii si sigurantei publice, respectiv departamentul Schengen si relatii internationale, iar secretarul de stat Irina Alexa relatiile institutionale ale MAI.

De asemenea, secretarii de stat Marius Tiberiu Martinescu si Liviu Gradinaru au in coordonare componentele privind reforma administratiei publice locale si relatia cu comunitatile locale.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, la 27 noiembrie, actiunea social-democratului Dan Nica si a decis suspendarea executarii decretului prezidential prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar pana la pronuntarea unei decizii pe anularea decretului.

Sentinta Curtii de Apel nu este definitiva, insa, conform articolului 14 din Legea Contenciosului Administrativ si Fiscal, este executorie de drept si trebuie pusa in aplicare imediat.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, in aceeasi seara, ca Administratia Prezidentiala va face recurs la decizia CAB privind suspendarea decretului de numire a lui Vasile Blaga in functia de ministru interimar de Interne.