"Intalnirea de la Timisoara a fost un moment de reconciliere istorica", a spus presedintele PSD, Mircea Geoana. Candidatul social-democrat a respins acuzatiile facute de Traian Basescu, care a acuzat "aroganta" unor politicieni ce au mers marti la Timisoara " fara sa arate ca respecta valorile Revolutiei". "Teama imi este ca este o strategie a lui Basescu de justificare a infrangerii de pe 6 decembrie", a spus Mircea Geoana.

"Sunt multumit si mandru ca la 20 de ani de la Revolutie am reusit sa avem un dialog civilizat si constructiv intre forte politice care au fost adversari ireconciliabili. Mesajul meu de unitate este un mesaj pe care il voi promova si in anii urmatori", a declarat candidatul PSD la presedintia tarii.

Referindu-se la acuzatiile facute de presedintele Traian Basescu, Geoana a spus: "Daca domnul Ciuhandu este arogant, daca domnul Crin Antonescu este arogant, daca domnul Johannis este arogant, daca domnul Radu Sarbu de la PNT-CD este arogant, atunci domnul Basescu are dreptate. Dar teama imi este ca este o strategie de justificare a infrangerii de pe 6 decembrie".

Geoana a spus ca nu are "resentimente" fata de manifestantii de la Timisoara si ca respecta dreptul fiecarui cetatean roman de a-si exprima punctul de vedere.

Marti, la Timisoara, Mircea Geoana a avut programat un mitig electoral alaturi de Crin Antonescu si Gh. Ciuhandu. Circa trei mii de persoane (potrivit martorilor oculari) au venit in Piata Operei, simbol al Revolutiei din 1989, si i-au huiduit copios pe Geoana si pe cei din PSD. Astfel, liderul social-democratilor nu a iesit in piata, preferand sa-si sustina discursul in sala, desi contestatarii sai i-au cerut sa aiba curaj sa iasa in fata multimii. Geoana, Antonescu si Johannis au parasit Opera prin spate.

Miercuri, intr-un interviu pentru Realitatea FM, presedintele Traian Basescu a acuzat "aroganta unor politicieni care s-au dus la Timisoara fara sa arate ca respecta valorile revolutiei. Este greu sa mergi la Timisoara cand ai ca presedinte de onoare pe Ion Iliescu sau cand tropai in Parlament alaturi de Corneliu Vadim Tudor atunci cand presedintele tarii condamna comunismul. Eu nu m-am dus intr-o manifestatie publica la Timisoara inainte sa condamn comunismul".