Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat marti ca nu intelege de ce Traian Basescu "ar revendica Timisoara drept un teritoriu in care e majoritar" si a adaugat ca manifestarile din cursul zilei au fost "provocate" de sustinatorii actualului sef al statului, relateaza NewsIn. Liberalul a spus ca nu intelege de ce demersul de la Timisoara al PNL, PSD, PNTCD - Aripa Sarbu i-a deranjat "pe unii", in conditiile in care, in primul tur, a spus Antonescu, Traian Basescu a avut circa 35% din voturi, el a avut circa 30% din voturi, iar Mircea Geoana 20% din voturi.

  • "Cu alte cuvinte nu vad de ce Traian Basescu ar revendica Timisoara drept un teritoriu in care e majoritar. Pe de alta parte, daca traim intr-un stat democratic, domnia sa putea sa aiba si 90% din voturi, cred ca atata vreme cat se petrecea ceva civilizat asta nu era de natura sa provoace sau sa lezeze pe nimeni", a afirmat presedintele PNL, la Realitatea TV.
  • "Pornesc de la faptul ca aceste lucruri au fost, poate daca nu organizate de PDL, provocate, incitate de catre sustinatori celebri ai domnului Basescu, pe care i-am vazut si ieri pe micile ecrane lamentandu-se cum e posibil sa mergem la Timisoara. Dar de ce sa nu mergem la Timisoara? Eu m-am simtit in deplina legitimitate mergand, a nu stiu cata oara in ultimile luni, la Timisoara. Cred ca primarul Ciuhandu era in dreptul lui sa fie la Timisoara, pentru ca este un primar reales a treia oara, cred, in Timisoara. Cred ca domnul Klaus Johannis nu avea, de asemenea, de ce sa se jeneze cumva sa mearga la Timisoara si nu vad de ce Mircea Geoana ar avea dificultati mai mari decat Traian Basescu sa mearga la Timisoara", a mai afirmat presedintele PNL.