Paisprezece organizatii non-guvernamentale, in frunte cu Societatea Timisoara, au adresat, marti, o scrisoare deschisa primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, in care se declara consternati de faptul ca s-a folosit Piata Operei si Proclamatia de la Timisoara intr-un conflict politic, potrivit NewsIn.

Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a afirmat ca timisorenii au fost deranjati de faptul ca Opera Romana din Timisoara si balconul acesteia, simbolul Revolutiei, au fost folosite „intr-un conflict politic”.

"Cred ca pe timisoreni i-a deranjat cel mai mult faptul ca a fost folosita Opera care este un simbol al Revolutiei Romane si faptul ca au fost fluturate in fata Operei drapele rosii. Lucrurile astea pentru timisorenii care au o sensibilitate marita dupa ce au trecut prin acele zile cumplite ale Revolutiei nu poate fi trecut sub tacere", a spus Florian Mihalcea.

"S-a vehiculat ca Societatea Timisoara a organizat aceasta contra-manifestatie. Societatea Timisoara nu a organizat si nu va organiza astfel de contra-manifestatii. Nu credem ca timisorenii pot fi manipulati pentru a iesi in strada, atunci cand e vorba de simbolurile lor dragi", a mai spus Mihalcea.

Scrisoarea deschisa adresata primarului Gheorghe Ciuhandu precizeaza ca "suntem consternati de decizia pe care ati luat-o in numele nostru, intr-un conflict politic, folosind balconul, Piata Operei si Proclamatia de la Timisoara, simboluri care apartin istoriei orasului nostru. Optiunea dumneavoastra pentru acest act major, in absenta consultarii cetatenilor, este un gest de desconsiderare a celor care v-au ales”.

Scrisoarea este semnata de Societatea Timisoara, Confederatia Intreprinzatorilor Particulari Timis, Academia de Advocacy, Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Alianta Sindicatelor Timis-Blocul National Sindical Timis, Ariergarda, Memorialul Revolutiei, Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 89, Institutul Intercultural Timisoara, Centrul Euroregional pentru Democratie, Fundatia culturala Jazz Banat, Comitetul Civic pentru salvarea Patrimoniului Timisoarei, Grupul Civic pentru Reforma Universitara si Grupul de Initiativa in Promovarea Opiniei Publice.

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, presedintele CNC al PNTCD a declarat, marti, la semnarea Parteneriatului pentru Timisoara, cu Mircea Geoana, Crin Antonescu si Klaus Iohannis, ca a dorit acest pact in mod deosebit pentru ca „din pacate, Revolutia inceputa in decembrie 1989 s-a impotmolit si trebuie sa fie continuata”.