Mai multe mitinguri de protest au avut loc marti in principalele orase ale tarii, manifestantii condamnand folosirea simbolurilor Revolutiei din 1989 in momentul in care PSD, PNL si PNTCD au semnat in Parteneriatul pentru Timisoara in Piata Operei din oras. Protestatarii au condamnat comunismul si au scandat "Jos comunismul", "Jos Iliescu", "Timisoara, suntem alaturi de tine.

Cluj Napoca: Timisoara, nu uita, Clujul e de partea ta

Aproximativ o suta de persoane au protestat in Piata Unirii din Cluj Napoca, pentru a scanda impotriva comunismului si pentru a sustine actiunile asemanatoare care au avut loc marti la Timisoara. Acestia, majoritatea tineri, dar si unele persoane in varsta, au scandat "Jos comunismul", "Jos Iliescu", "Timisoara, nu uita, Clujul e de partea ta", transmite City News.

In piata au sosit mai multe efective de jandarmi, care au ridicat doua persoane ce afisasera un banner pe care scria mare "Jos Iliescu".

"Am venit aici ca sa protestez impotriva lui Patriciu si a lui Hrebenciuc, care vor sa aduca din nou comunistii in fruntea tarii. Stiu despre comunism ca a existat in Romania intre 1946 si 1989 si stiu ca in acea perioada toate tarile din Europa de Est erau conduse de Moscova", a declarat un tanar in varsta de 20 de ani, prezent azi la manifestare.

La putin timp de la inceperea protestului, jandarmii au inceput sa ridice mai multe persoane, pe care intentioneaza sa le transporte la sectia de politie.

Floricel Budisan, seful brigazii de interventie a Gruparii Mobile de Jandarmi, a declarat ca persoanele au fost ridicate pentru tulburarea linistii publice si vor fi sanctionate ca atare.

"Trebuie sa se inteleaga ca noi nu suntem impotriva vreunei manifestari, atata timp cat aceasta are autorizatiile necesare. Manifestarea de astazi nu are autorizatiile de care avea nevoie", a afirmat Budisan.

Cateva zeci de constanteni protesteaza in fata Prefecturii

Cateva zeci de constanteni s-au adunat in in fata Prefecturii pentru un miting de solidaritate cu evenimentele inregistrate in Timisoara, relateaza Ziua de Constanta, in editia electronica.

Jandarmii asigura ordinea, desi protestatarii au anuntat ca este vorba despre o manifestare pasnica.

Circa 500 de targovisteni in fata Primariei, solidari cu manifestantii anti-PSD de la Timisoara

Aproximativ 500 de targovisteni s-au adunat, marti seara, in fata Primariei Targoviste, in semn de solidaritate cu manifestantii anti-PSD de la Timisoara, scandand lozinci precum: "Jos Geoana", "Jos comunismul", "Azi in Timisoara, maine-n toata tara" si lozinci pro-Basescu, potrivit Mediafax.

Protestatarii au venit cu steaguri tricolore si au cantat melodii din perioada Revolutiei din decembrie 1989.

"Mitingul nu a fost autorizat, noi asiguram ordinea aici impreuna cu politia si vom ramane pana la incheierea manifestarilor, urmand ca, in acelasi timp, sa identificam organizatorii mitingului neautorizat, pentru a fi sanctionati, conform legii", a declarat colonelul Costel Gavrila, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dambovita.

Manifestantii au declarat ca protestul este spontan, declansat din dorinta de a se alatura timisorenilor care au protestat, marti, in Piata Operei din Timisoara.

Miting de solidaritate si la Iasi

La Iasi, tinerii au strigat sloganuri impotriva comunismului dar si a candidatului PSD Mircea Geoana. Manifestatia s-a desfasurat pe parcursul a 30 minute, timp in care tinerii au mers din Piata Unirii spre sediul PSD Iasi, potrivit NewsIn.

Iesenii au venit in Piata Unirii in urma mesajelor care au fost postate pe site-uri de socializare si raspandite prin intermediul serviciilor de mesagerie online.