Ion Iliescu i-a catalogat drept "necivilizati" pe cei 2.000 de timisoreni care au protestat la Timisoara impotriva pactului incheiat intre primarul Gheorghe Ciuhandu si reprezentantii PSD, PNL si PNTCD, potrivit Realitatea FM.

"Acolo inteleg ca sunt si adeptii lui Basescu si ceea ce fac acesti sustinatori ai lui Basescu este necivilizat", acuza presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Adversarii lui Mircea Geoana au scandat: "Geoana, nu uita, Timisoara nu-i a ta! Ciuhandu tradatorul! Jos comunismul! Rusine!", "Proclamatia de la Timisoara nu-i a voastra", "Mircea Geoana nu uita, te votam la Moscova", in timp ce simpatizantii PSD si PNL strigau "Jos Basescu!" si "Basescu scurt la minte, Mircea Geoana presedinte".

Referitor la protocolul semnat vineri la Timisoara, Ion Iliescu a precizat ca Revolutia din 1989 a fost atat anticeausista, cat si anticomunista, acuzandu-l in schimb pe Basescu ca a condamnat comunismul dar nu a participat la revolutie.

Intrebat cum comenteaza referirea la faptul ca acest protocol a fost sustinut inclusiv de Corneliu Coposu, Iliescu a raspuns: "Dl. Coposu era un om mai rigid in general, confruntarea noastra uneori avea accente mai contondente, mai dure, dar in momente cheie era, totusi, un om cu experienta politica, cu experienta de viata, si in 1995 a inteles esenta chemarii mele ca toate fortele politice sa-si dea mana, sa elaboram o strategie nationala de pregatire a Romaniei pentru a adera la UE".