Democrat liberalii incep sa-si piarda finantatorii pentru campania electorala. Omul de afaceri Corin Chereches a sarit din PDL in barca PNL cu doar cateva zile inaintea turulul II al alegerilor prezidentiale. CityNews scrie ca fostul prim-vicepresedinte al PD-L Maramures, Corin Chereches, a trecut la liberali. Chereches a declarat pentru HotNews.ro ca este un om de afaceri si asta a contribuit la decizia de a se inscrie in PNL.

Chereches si-a dat demisia din functia de prim vicepresedinte al PD-L inca din vara acestui an, actionand ca simplu membru pana la aderarea la PNL, sustine presedintele filalei PD-L Maramures, Mircea Man. Pe de alta parte, Chereches afirma ca si-a dat demisia din PD-L cu aproximativ doua luni inainte de alegerile prezidentiale.

Corin Chereches a declarat pentru HotNews.ro ca a plecat din partid pentru ca a constatat ca nu poate colabora cu dictatori. "M-am convins ca Partidul Democrat Liberal este unul care raspunde doar la comenzi si ca oamenii nu au dreptul la opinii si idei. Democrat liberalii sunt sub dictatura ca in comunism, iar eu nu pot tolera asa ceva. Am primit mai multe oferte din partea PNL. Sunt un om de afaceri care avea nevoie de o repozitionare si pot sa spun ca am calculat si din acest punct de vedere am decis sa revin in PNL".

Chereches a mai spus ca nu exclude posibilitatea ca alti democrat liberali sa-l urmeze in perioada urmatoare.

Mic mogul local, achizitionat de PNL

Presedintele PD-L, Mircea Man, a declarat pentru HotNews.ro ca plecarea lui Chereches la liberali este o pierdere si ca, personal, o regreta. Totusi, Man a tinut sa precizeze ca fostul coleg nu a cotizat la campania prezidentiala si nu s-a implicat deloc in promovarea presedintelui Traian Basescu.

Corin Chereches a mai demisionat o data din PD-L, in cursul anului trecut dupa alegerile locale. Fostul democrat liberal sustine ca ar fi revenit asupra deciziei la rugamintea lui Traian Basescu.

Conform presei locale, Corin Chereches este patronul ziarului cotidian "Glasul Maramuresului" si fost patron la televiziunea locala Axa TV Transilvania". Potrivit ziarului local "Viata Maramuresului", Chereches a fost supranumit si "miliardarul de carton" fiind implicat in afaceri fantoma si operatiuni comerciale si bancare dubioase.

In 2004 firma lui Corin Chereches, VOLTAMAR, a fost implicata in afacerea alcoolului falsificat. In noiembrie 2004 mai multe firme maramuresene au fost cercetate de politie pentru folosirea de banderole false de catre producatorii de alcool. La acea vreme se vorbea de falsuri foarte bine realizate, pe care un control de rutina al inspectorilor de la Garda Financiara nu le-ar fi putut descoperi.

La alegerile locale din mai 2008, Corin Chereches a candidat pentru functia de primar in Baia Mare. Filmuletele sale de campanie au facut valva la vremea respectiva, in sens negativ .

  • Un alt membru local important din Bihor, democrat liberala Florica Salajan, a demisionat pe 25 noiembrie din partid, relateaza ziarul Bihoreanul.ro.  Patroana a firmei Murray Press si membru in Biroul Politic PDL Bihor, Salajan nu a dorit sa-si motiveze demisia. Florica Salajan a fost membra PD-L timp de 10 ani si, potrivit presei locale, era cunoscuta ca fiind organizatoarea petrecerilor pentru liderii PD-L.