Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a tocmit oameni sa aduca injurii presedintelui Traian Basescu la manifestarile de marti de la Arcul de Triumf, prilejuite de Ziua Nationala, a declarat presedinta organizatiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, citata de Mediafax.

"Pentru ca a terminat tot ce avea de facut in calitatea sa de edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie pregateste o diversiune electorala care va transforma evenimentele de Ziua Nationala intr-un balci politic. Primarul «Care este» a tocmit oameni din Sectorul 5 si din Bucuresti care sa aduca injurii sefului statului la manifestarile solemne de la Arcul de Triumf", a spus Barbu, care a adaugat ca "asa intelege presedintele PSD al Organizatiei de Bucuresti sa faca o campanie electorala pentru cel dintai dimplomat al PSD, Mircea Geoana, cu atacuri murdare si cu gherilla sponsorizata de Vanghelie".

Barbu a cerut PSD sa suspende actiunile electorale din data de 1 Decembrie: "Este un gest minim de decenta al tuturor liderilor politici ca de Ziua Nationala a Romaniei, indiferent din ce partid fac parte, sa desfasoare actiuni adecvate acestei zile".

PD-L i-a cerut candidatului PSD la presedintie sa stopeze toate actiunile negative si de campanie electorala pe care le-au pregatit, afirmand ca "este de datoria lui Mircea Geoana sa ii ceara lui Marian Vanghelie sa nu stalceasca Ziua Nationala a Romaniei, asa cum a stalcit limba romana. PDL cere PSD sa nu transforme ziua de 1 Decembrie intr-un banner electoral, pentru ca aceasta zi nu are culoare politica, iar evenimentele sunt dedicate tuturor".