Democrat-liberalii au depus, luni, la secretarul general al Camerei Deputatilor, o cerere de infiintare a Comisiei de reviziure a Constitutiei, pentru aplicarea rezultatelor referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari, din 22 noiembrie. Anuntul a fost facut de liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, potrivit Mediafax.

PDL a propus infiintarea unei comisii formate din 21 de senatori si deputati, un reprezentant al Guvernului, unul al Presedintiei si al avocatului poporului.

  • "Avem si proiectul de hotarare in acest sens. Conform procedurii, trebuie depus la secretariatul general. Asteptam ca o viitoare reuniune a Birourilor permanente sa decida. Dorim ca acest vot al electoratului sa se confirme intr-o modificare a Constitutiei", a afirmat Mircea Toader.

El a adaugat ca, pe langa solicitarile electoratului, se vor discuta la reviziurea Constitutiei si alte probleme, pe baza unui acord politic intre grupurile parlamentare.

77,78% dintre alegatori s-au pronuntat, la referendumul din 22 noiembrie, pentru Parlament unicameral, iar 88,84% au optat pentru reducerea numarului de parlamentari. Prezenta la referendum a fost de 50,95%.