Candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana, sustine ca are incredere in liderul liberal Crin Antonescu, "un om cu o profunda fibra democratica, dincolo de ideologii", adaugand ca este "natural" ca PSD sa fie alaturi de liberali, pentru ca aceasta este solutia cea mai buna pentru Romania acum, relateaza Mediafax.

Geoana a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca a dezvoltat "o relatie de incredere si de prietenie, dincolo de politica, cu Crin Antonescu".

"Am intalnit in premiera, in experienta mea politica, un lider care nu a venit sa negocieze, ci a venit in intampinarea unui dialog cu mine, cu privire la principii de guvernare (...) Nu a cerut o functie pentru domnia sa, am vorbit despre Johannis, intr-adevar, si documentul pe care l-am semnat reprezinta pentru mine o obligatie contractuala, dar strangerea de mana pe care am avut-o cu domnul Crin Antonescu reprezinta pentru mine o obligatie morala", a spus Geoana.

El a subliniat ca nu vor exista niciun fel de "conversatii cu privire la impartirea de portofolii si impartirea puterii" pana cand nu va exista un rezultat al alegerilor prezidentiale si candidatul majoritatii la functia de premier, Klaus Johannis, va spune "care sunt prioritatile".

Intrebat cum se impaca aceste declaratii la adresa lui Antonescu cu faptul ca acesta l-a acuzat ca ar fi demagog inainte de primul tur de scrutin si avand in vedere ca vor mai fi probabil competitori politici, Geoana a spus ca are incredere in liderul liberal, care are, ca si el, "o profunda fibra democratica dincolo de ideologii" si a pus pe seama campaniei acuzatia liberalului.

"Am incredere in domnul Antonescu. (...) Domnul Antonescu este un om cu o profunda fibra democratica, dincolo de ideologii. Este campanie si, pana la urma, intelepciunea de care am dat dovada a rodit, pentru ca stiam ca era oarecum natural sa fim aproape de liberali, pentru ca aceasta este solutia cea mai buna pentru Romania in acest moment", a spus Geoana.

El a adaugat ca, daca va ajunge presedinte, este posibil sa "gireze" nu numai in urmatorii trei ani o guvernare in formula PSD-PNL, ci si dupa alegerile parlamentare din 2012, "pentru stabilitate si de continuitate in mari proiecte".

"Un mandat este de cinci ani, alegerile parlamentare viitoare vor fi, probabil, in 2012 ceea ce inseamna ca mandatul de presedinte va putea acoperi aproape trei ani de o guvernare in aceasta formula si, este foarte posibil, daca lucrurile decurg normal si tara va simti nevoia de o continuitate, sa pot sa girez inca un ciclu politic stabilitate si de continuitate in mari proiecte. De fapt, acesta este reprosul principal pe care i-l fac domnului Basescu, pentru ca a avut un mandat de cinci ani, practic a contribuit la nasterea a trei guverne in acest interval de cinci ani, toate trei au fost distruse cu premeditare de catre domnia sa. Voi fi opusul acestui tip de atitudine, voi asigura stabilitate politica si continuitate in marile proiecte. Dincolo de asta, in 2012 - competitie", a afirmat Geoana.