"Faptul ca am fost refuzat la export - sa spun asa - m-a facut sa dau la Drept, apoi sa intru in Ministerul de Externe". Explicatia ii apartine presedintelui PSD Mircea Geoana, care si-a lansat la Targu-Mures volumul "Incredere". Cu aceasta ocazie, Geoana a povestit cum "frustrarea" de a depune cereri de plecare in strainatate care apoi erau respinse l-au determinat sa intre in Minister, informeaza Mediafax.

"Am ajuns la Externe din frustrarea unui cetatean care depunea cereri, voiam sa vad si alte tari, precum Franta. In cutia postala venea o carte postala vinetie pe care scria «cererea dumneavoastra a fost aprobata negativ»", si-a amintit Mircea Geoana, care a marturisit ca isi dorea sa viziteze Occidentul.

Liderul social-democrat a aflat si care era motivul pentru care cererile ii erau respinse: doua dintre rudele sotiei erau plecate in strainatate, asa ca faptul ca era fiul unui general de Armata nu a mai fost luat in considerare. "Am intrat tarziu in politica, nepregatit pentru un sport atat de dur si de brutal", a explicat el.

Printre invitatii lui Mircea Geoana la evenimentul de duminica s-a aflat deputatul UDMR Borbely Laszlo, dar si lideri PNL.