Adrian Nastase afirma, pe blogul sau, ca va solicita Serviciului Roman de Informatii sa confirme sau sa infirme nota atribuita SRI si publicata de cotidianul Curentul, in care liderii PSD ar discuta despre impartirea unor companii de stat catre Voiculescu, Vantu si Patriciu, potrivit NewsIn.

"Dupa aparitia filmuletului cu Basescu lovind un copil, in campania prezidentiala din 2004, Curentul – un ziar care, se pare, are un rol important in campania negativa a candidatului Basescu, publica un articol, semnat de cunoscutul ziarist de investigatii, D.P., intitulat 'Pretul marii tradari nationale', in care, invocandu-se o nota a SRI, este mentionat si numele meu in legatura cu diverse tampenii", scrie ironic Nastase.

"Voi solicita SRI sa confirme sau sa infirme nota invocata si, pe baza raspunsului, voi actiona in instanta pe autorul articolului si ziarul, in conformitate cu legea", precizeaza fostul premier.

Ziarul "Curentul" publica o nota informativa, despre care jurnalistii spun ca ar fi a SRI, in care liderii PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase si Ion Iliescu vorbesc de impartirea unor companii catre oameni de afaceri precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu sau Sorin Ovidiu Vantu.

Mai precis, publicatia posteaza pe site-ul sau o nota informativa ce ar apartine SRI, in care Adrian Nastase spune ca DanVoiculescu este interesat de Oltchim si ca PSD nu are de ales intre a i-l ceda si a nu o face. Ion Iliescu spune ca Dinu Patriciu trebuie "linistit" in legatura cu Romgaz, iar Mircea Geoana afirma ca Sorin Ovidiu Vantu vrea si Posta si CEC-ul.

"Adrian Nastase si-a exprimat parerea ca nu vor fi prezenti cei peste noua milioane de alegatori necesari validarii referendumului propus de Traian Basescu iar Ion Iliescu a revenit asupra subiectului afirmand ca trebuie explicata populatiei lipsa de rost a acestei manevre care ar ameninta statul de drept. Mircea Geoana a intervenit reiterand punctul de vedere al lui Adrian Nastase si sustinand ca principala problema o reprezinta obtinerea sprijinului total al liberalilor pentru sustinerea sa in turul doi. Si-a exprimat ideea ca mesajul lui Antonescu este slab si acesta nu va reusi sa ridice partidul dar ca procentele sale conteaza desi la nivel local este posibil sa nu se ralieze unele organizatii mai ales in Ardeal. Situatia din Ardeal este sensibila a precizat Ion Iliescu, dar Viorel se va ocupa sa compenseze prin accesarea liderilor maghiarimii - el este cel mai potrivit in solidarizarea celor de la UDMR. Viorel poate merge pe ce vor ei mai mult, pe autonomie locala extinsa - chiar cu includerea zonei Mures, Cluj, Oradea deoarece oricum nu vor face logistic si deficitul de imagine se va echilibra cu timpul", se arata in nota informativa publicata de cei de la "Curentul".

"Trebuie stranse randurile si data imaginea de forta in plan public, a mai afirmat Ion Iliescu, indicandu-i lui Adrian Nastase sa ia legatura cu Dinu Patriciu pentru a-l linisti cu Romgazul, unde au marsat puternic mai inainte si udemeristii. Interesul asupra obiectivului este mare, iar dinspre partea noastra ar fi fost de folos un acord ferm pe mai multi ani cu Rusia, cu garantii serioase. Mircea Geoana a afirmat ca are toate garantiile si ca vor fi si semnate niste protocoale cu rol informal la proxima vizita la nivel oficial. Partenerii nostri de la Moscova nu sunt convinsi ca putem asigura stabilitatea investitiei dar un regim politic consolidat ar aduce beneficii importante. Ei sunt pregatiti sa investeasca masiv si vor veni daca sunt agreati, a mai intarit Mircea Geoana", mai arata informarea.

"Oltchimul este o problema se vor supara multi daca il cedam lui Voiculescu, pe de alta parte nu avem de ales altfel riscam sa ne alegem cu inamicitii de care nu avem nevoie, a zis Adrian Nastase, iar Ion Iliescu a completat ca intelegerea ramane intelegere si Voiculescu este un partener loial care trebuie sa ramana alaturi de noi. Vintu vrea si Posta si CEC-ul, a spus Mircea Geoana, nu se poate sa pierdem CEC-ul, iar Posta este oricum in mare parte sub controlul sau asa ca nu va fi o problema desi la nivel de imagine se vor genera teme conflictuale. O sa-l ajutam in schimb si noi si Voiculescu la patrimoniul UGSR. Are el grija sa-si acopere golul de imagine a intervenit Adrian Nastase, iar Ion Iliescu a inchis aceasta parte a discutiei recomandand concentrarea pe urmatoarele puncte legate de contextul desfasurarii planului de campanie", se mai spune in document.