Pentru prima data PRM si UDMR fac campanie impreuna unui candidat. Organizatiile judetene ale PSD, PNL, UDMR, PRM, PAS, Partida Rromilor, la care se adauga si Blocul National al Revolutionarilor s-au unit pentru a-i face campanie, pentru turul doi al prezidentialelor, candidatului PSD, Mircea Geoana. Anuntul a fost facut joi de presedintele social-democratilor sibieni, deputatul Ioan Cindrea, citat de Agerpres.

Daca Partida Rromilor a ales sa il sustina pe Mircea Geoana, autointitulatul rege al rromilor, Florin Cioaba a anuntat ca il sustine in continuare pe Traian Basescu.

Filiala PSD, impreuna cu noii aliati, si-a propus ca in judetul Sibiu sa rastoarne rezultatul din primul tur de scrutin, cand Traian Basescu a fost lider cu cele mai multe voturi, 44 la suta - in judet.

"Obiectivul nostru este sa obtinem jumatate plus unu din voturi, pentru Mircea Geoana. Sunt convins ca in turul doi se va vota altfel la Sibiu", a spus Cindrea.

Si presedintele PRM Sibiu, Gheorghe Bucur s-a declarat dispus sa il sprijine pe candidatul PSD, Mircea Geoana.

"Treburile sunt foarte simple. PRM isi mentine doctrina, dar acum, datorita situatiei create, suntem obligati sa mergem cu Mircea Geoana", a declarat joi, liderul PRM Sibiu, Gheorghe Bucur.

In Sibiu, cel mai bine cotat la alegeri, in turul intai, a fost Traian Basescu, cu 44 la suta la nivelul judetului, respectiv 37 de procente in municipiul Sibiu, urmat de Crin Antonescu care a luat 22 la suta din voturile sibienilor in judet si peste 32 la suta in municipiul Sibiu. Candidatul PSD, Mircea Geoana, a obtinut peste 21 la suta din voturile sibienilor, iar in municipiul Sibiu, 17 procente.

Update: Lireul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a negat la Realitatea Tv ca ar exista o intelegere PRM-UDMR, la nivelul judetului Sibiu.