Daca lucrurile nu vor merge cum trebuie, vom rupe acordul cu PSD, a declarat presedintele fondator al Partidului National Liberal, Radu Campeanu, intr-un interviu pentru RFI Romania. El se arata insa increzator in sansele de reusita ale colaborarii dintre liberali si social-democrati.

"L-am cunoscut pe domnul Geoana, am lucrat cu el la Comisia de Politica Externa aproape cinci ani de zile, la Senat. E un om foarte civilizat, un om priceput in materie de politica externa, indiscutabil. Acuma, incredere… trebuie sa am incredere deocamdata intr-un om care isi ia un angajament si in niste oameni care-si iau niste angajamente. Trebuie sa ai incredere in ei. Daca cumva, fereasca Dumnezeu, ma indoiesc, lucrurile nu vor merge cum trebuie, atunci evident vom rupe aceasta intelegere si vom vedea ce facem", a spus Radu Campeanu.

"Socotesc ca aceste doua partide, chiar daca au ideologii diferite au un scop national unitar, acela de a face din Romania o tara democratica, reala si civilizata. Pentru acest lucru va trebui sa votam contra-candidatul domnului Basescu. Traian Basescu trebuie sa nu mai fie presedintele Romaniei inca cinci ani de zile", a afirmat presedintele fondator al PNL.

Politicianul liberal, care a fost rivalul lui Ion Iliescu la alegerile de dupa decembrie 1989, a declarat ca ramane adversarul fostului presedinte: "Am fost si raman adversarul ideologic al domnului Iliescu. Avem pareri diferite si conceptii diferite din punct de vedere politic, dar vreau sa spun un lucru: cu domnul Iliescu pana la urma te poti intelege pe chestiunea respectului drepturilor omului si a demnitatii umane. Asta este un lucru esential. Prin urmare, gasesc ca este foarte normal sa putem sta de vorba impreuna pentru binele general al acestei tari, pe care-l doreste si el si eu si toti amicii nostri politici".