"Decizia unanima a Biroului Executiv National este de a semna un acord de colaborare politica cu PNL, in sensul constituirii unei majoritati care sa il sustina ca premier pe Klaus Johannis. Sunt onorat de faptul ca PNL ma va sustine in turul al doilea", a afirmat, marti, liderul PSD Mircea Geoana. El a adaugat ca "Avem informatii ca, in urma demersurilor noastre de a constitui o majoritate parlamentara si de a numi un premier imediat dupa alegeri, o delegatie FMI va veni in Romania in luna decembrie."

"PNL si PSD vor semna acordul de colaborare politica miercuri, la ora 13:00", a anuntat Mircea Geoana.

Intrebat de eventualele negocieri cu alte partide pentru sustinerea sa, Mircea Geoana a replicat ca "In acest moment discutia noastra este cu liberalii. Nu ascund faptul ca am discutat si cu Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor din Parlament, care nu s-a pronuntat deocamdata pentru sustinerea mea in turul doi, dar care isi pastreaza sustinerea pentru Klaus Johannis ca premier".

"Sper ca domnul Johannis va face parte din campania mea electorala. Nu am discutat acest lucru, asteptam ca el sa se intoarca in tara", a mai adaugat liderul PSD.

Mircea Geoana nu a uitat sa isi acuze adversarii de la PDL de intentia de a frauda alegerile: "Batalia in turul al doilea nu este dinainte castigata. Adversarii nostri vor arunca in lupta resurse fara limite si metode fara limite pentru a frauda alegerile in turul doi. Vreau sa fac un apel la vigilenta pentru turul doi".

Liderul PSD a tinut si sa dea asigurari ca taxele si impozitele nu vor creste in 2010, daca social-democratii vor fi la guvernare.