Un cititor HotNews.ro ne-a scris la adresa redactiei cum a decurs votul la primul tur al alegerilor prezidentiale, intr-o sectie speciala din Timisoara. Iata cateva fragmente din mesajul transmis Claudiu Farcas.

Pentru primul tur al alegerilor am fost delegat la sectia de votare 220, popular vorbind sectia de votare speciala de la Spitalul Judetean Timisoara, pentru a supraveghea functionarea camerelor de inregistrat video din sectie. Am ajuns acolo la 6:30, deja presedintele sectiei suna dupa mine sa nu cumva sa nu ajung la 7:00 sa pornesc camerele.

(...) E ora 7:00, pornesc camera, incepem barfa printre membrii – ca sigur va fi prezenta medie si vom avea foarte maxim 200 votanti la sectie. Imparteala pe sectii s-a facut astfel: fiecarei sectii de votare ii revin aprox. 1000 alegatori, din care vor veni la vot maxim 30% si va fi ok. Noi, fiind o sectie de vot speciala, amplasata intr-un loc destul de prost ne asteptam sa nu fie vorba de nicio ingramadeala.

La ora 10:00, deja incepeam sa zic ca e o dorinta fantastica de a vota, aveam 47 votanti pentru prezidentiale si 36 pentru referendum. Inceapeau cozile de aproximativ 4-persoane dar ne gandeam ca sunt doar pensionarii care merg la vot inainte de a merge la biserica. Si nu a fost asa.

La ora 14:00 vine Raluca, prietena mea, cum nici ea nu are buletin de Timisoara, din solidaritate ma pun cu ea la vot dupa ce ma asigur ca in sectie e totul ok cu camera si calculatorul. Dupa doua ore am ajuns sa votam si noi. Doua ore am asteptat cu ea la rand.

A fost doar inceputul, cine ajungea inauntru la ora 19:00 deja astepta de 4 ore la rand. A venit un val imens de alegatori dupa masa, majoritatea studenti, dar si pensionari si muncitori.

Am avut oameni care nu aveau drept de vot din cauza legii proaste pe care trebuia sa o respectam (aveau domiciliul undeva in Timisoara, dar strada nu era pe liste la sectiile normale iar la noi nu puteai vota decat daca aveai domiciliu strict in afara orasului) si au colindat prin mai multe sectii de votare pentru a-si exercita dreptul democratic, fara succes insa.

Lumea la aceasta ora deja era nervoasa, deja se zicea ca noi, membrii comisiei, nu vrem ca lumea sa voteze, ca suntem niste nesimtiti, s.a.m.d.

Vreau sa va spun ca de la ora 10:00 s-a lucrat in foc continuu, nu s-a stat decat cate 2-3 minute o data la 3 ore, pentru raportarile catre BEJ; vreau sa va spun ca persoanele din sectie au lucrat 14 ore scriind liste cu alegatori, fiind atenti sa nu se greseasca; vreau sa va spun ca ei s-au trezit la 4:30 pentru a fi la 5:45 prezenti si…au plecat acasa dupa miezul noptii. Sunt aproape 20 ore in care ei nu au putut sa stea linistiti. Nu e cazul meu, eu am avut o sarcina usoara, dar ei au avut cea mai grea misiune si nimeni nu are dreptul sa numeasca acei oameni HOTI si NESIMTITI. Daca faceam ceva care nu era in concordanta cu legea electorala, asa cum i s-a cerut in nenumarate randuri presedintelui de sectie se numea FRAUDA ELECTORALA.

Citeste textul integral pe blogul lui Claudiu Farcas.