Dupa Coalitia PSD-PNL din Parlament pentru inlaturarea Guvernului Boc si respingerea guvernului Croitoru, Crin Antonescu s-a detasat de aliatul sau Mircea Geoana. In a doua parte a campaniei electorale, presedintele PNL l-a criticat pe Geoana in permanenta. "Domnul Geoana n-a avut nici curajul sa-si depuna propria candidatura", "te intreb, Geoana, daca rusii iti finanteaza campania", "il rog pe domnul Hrebenciuc sa ii dea voie lui Geoana sa vina la dezbatere", "iepurasul Geoana a fost luat de urechi de gospodarul Hrebenciuc", "grupurile de interese din spatele lui Geoana", "sunteti un demagog, domnule Geoana" - sunt doar cateva din cuvintele de lauda pe care Antonescu le-a avut la adresa liderului PSD, cu care intentioneaza sa faca alianta politica pentru turul II.

Dupa ce liberalii au votat impreuna cu social-democratii motiunea de cenzura din 13 octombrie, PNL s-a coalizat cu PSD, UDMR si minoritatile si i-au cerut presedintelui Traian Basescu sa-l propuna ca premier pe primarul Sibiului, Klaus Johannis. In Parlament, "noua Coalitie" a facut front comun, liberalii au mers mana in mana cu PSD, UDMR si minoritatile si au respins Guvernul Croitoru.

In primele doua saptamani ale campaniei electorale, cei doi presedinti de partid si totodata contracandidati, Crin Antonescu si Mircea Geoana, au evitat sa se atace public si si-au centrat acuzatile asupra lui Traian Basescu. Ulterior, insa, Antonescu si-a schimbat strategia in campania electorala si a declansat atacurile impotriva presedintelui PSD.

Primul atac dur a fost legat de informatia dezvlauita de HotNews - vizita neoficiala efectuata de Mircea Geoana la Moscova.

30 octombrie, Deva: Antonescu il acuza pe Mircea Geoana ca incearca sa castige alegerile cu sondaje mincinoase si il catalogheaza un candidat fara curaj

"Solutiile nu se mai afla la Traian Basescu si Mircea Geoana, pentru ca ei au condus aceasta tara. Au guvernat. Au distrus tot ce se putea distruge intr-un an in Romania. Traian Basescu si Mircea Geoana se prefac a se desparti azi, fugind care incotro, ca niste talhari care au jefuit o casa.(...) Pe Geoana nu are rost sa il luam in consideratie, pentru ca nu a avut curaj sa isi depuna candidatura singur, ci de mana cu Ion Iliescu.

Nu il intrebam cine e jucator mare, cine e jucator mic, cine s-a dus cu bunicul sa se inscrie, cine s-a dus singur, in ce clasa e domnul Geoana, ca stiu in ce clasa e si in ce unitate este: in aceeasi unitate cu domnul Basescu, cu care primeste ordin deodata".

13 noiembrie, Botosani: Presedintele PNL da frau liber atacurilor la adresa lui Geoana pe tema vizitei acestuia la Moscova.

"Te intreb, Mircea Geoana, ce-ai facut la Moscova? Te intreb, Traian Basescu, daca teroristul Omar Hayssam si prietenii sai iti finanteaza campania electorala. Te intreb, Mircea Geoana, daca oligarhii rusi iti finanteaza campania electorala. Vreau raspuns, il astept la televiziunile domnilor Vantu si Voiculescu. (...) Rusine domnule Geoana. Dumneata i-ai invins pana acum pe romani nu cu mine, ci impreuna cu Traian Basescu, cu Viorel Hrebenciuc. Domnule Basescu mare aici si domnului Geoana mare dincolo, le spun adio."

15 noiembrie, Piatra Neamt: Liberalul il ironizeaza pe Mircea Geoana ca a refuzat sa participe la dezbaterea de la Cluj.

"Rog pe domnul Viorel Hrebenciuc, cu tot respectul, sa-i dea voie dlui Mircea Geoana sa vina si domnia sa la o confruntare. Nu poti sa fii presedinte al Romaniei fara sa doresti sa te confrunti decat cu Traian Basescu, iar, cand Traian Basescu te invita, sa fugi la Macin. Sa-i dea drumul o ora lui Mircea Geoana singur. Il aducem acasa, garantam," a comentat Antonescu, citat de Agerpres.

"Am vazut acum cateva zile ca viteazul nostru domn Mircea Geoana se plimba liber prin curte, ii dadusera drumul la joaca Hrebenciuc si Vanghelie si, umbland prin curte voios, a sarit pe gard si l-a luat gura pe dinainte. A inceput sa strige la Traian Basescu, a inceput sa latre la cainele cel mare si a spus ca vrea o confruntare in orice oras universitar al tarii, de exemplu la Cluj.

Spre ghinionul lui, cainele cel mare trecea pe ulita si l-a auzit si a latrat scurt: La Cluj, vino maine! A iesit gospodarul Viorel Hrebenciuc si a luat iepurasul de urechi si i-a zis: Treci in casa ca te mananca! si a plecat la Macin si i-a transmis lui Basescu ca a glumit, ca nu acum, ca alta data.", a declarat Antonescu, la Piatra Neamt.

16 noiembrie: Antonescu decalara ca nu a avut nicioadata o alianta cu Mircea Geoana.

"Faptul ca eu, in acelasi timp, ma confrunt in acesta campanie electorala cu Mircea Geoana, cu PSD, sper ca nu este greu de inteles. Nu am niciun fel de obligatie sa trec sub tacere minciunile pe care dl Mircea Geoana ni le-a spus si le-a spus tuturor romanilor, n-am niciun fel de obligatie sa trec sub tacere numele, oamenii, grupurile care se afla in spatele lui Mircea Geoana si care ar conduce Romania, de fapt, daca Mircea Geoana ar ajunge presedinte, pentru ca nu am avut niciodata si nu am cu Mircea Geoana si cu PSD vreo alianta".

20 noiembrie, dezbaterea IPP: Primul atac al serii, Antonescu impotriva lui Geoana

Crin Antonescu: Dincolo de reprosuri, vreau sa va spun ca pentru mine sunteti un demagog.

Mircea Geoana: Domnule Antonescu, v-am menajat in campanie, dar acum sariti calu'!

Crin Antonescu catre Geoana: Care este salariul lui Ionut Costea, directorul de la Eximbank si cumnatul dumneavoastra?

Geoana catre Antonescu: Ce motive v-au determinat sa intrati intr-o alianta parlamentara conjuncturala cu PSD si UDMR?

Antonescu: E nevoie cateodata de compromisuri.

Crin Antonescu: Salariul cumnatului domnului Costea este de 900.000.000 de lei vechi pe luna. Nu aceasta e problema, ca are salariul atat de mare fata de un pensionar.

Crin Antonescu: Domnule Geoana, ne-ati mancat 20 de ani din viata si mai vreti inca 20. Cand ati venit la guvernare, ati spus ca alocati agriculturii 4%, ati alocat 1,7%.

Crin Antonescu: Ajutati-ma sa trec de Mircea Geoana in turul 2 pe 22 noiembrie. Nu ma trage nimeni de sfori, nu m-a ajutat nimeni sa ajung pina aici. M-am batut si sintem foarte aproape de victorie. Va rog, pe 22 nov, aratati-va. Cred ca sintem foarte multi. Doamne ajuta!