"Este o eroare politica din partea lui Crin Antonescu sa poata crede ca poate negocia votul romanilor. (...) Cei care au votat Antonescu au votat o speranta, o idee si nu s-au pus in slujba unui om". Declaratia ii apartine prim-vicepresedintelui PD-L Adriean Videanu, care a precizat ca "Romania are nevoie de un guvern de dreapta". Insa in contextul in care liderul liberal Crin Antonescu a anuntat ca exclude orice colaborare cu Traian Basescu, "Bratianu se rasuceste in mormant cand vede ca Iliescu a pus basca pe capul liberalilor", a comentat Adriean Videanu.

"Este un moment de rascruce din istoria post-decembrista a Romaniei. (...) Declaratia lui Crin Antonescu face parte din resortul erorilor politice specifice politicienilor tineri", a continuat democrat-liberalul, avertizand ca electoratul isi modifica optiunile in functie de atitudinile politicienilor. Iar o modificare radicala de optiune in ceea ce-i priveste pe sustinatorii lui Antonescu nu este exclusa.

Democrat-liberalul a vorbit si despre desfasurarea primului tur al alegerilor prezidentiale. Dupa numararea voturilor la 92% din sectiile speciale, "am constatat ca au votat 432.779 de persoane, iar rezultatul votului nu difera sub nicio forma de rezultatele din sectiile normale", a declarat Videanu. Potrivit numaratorii, Traian Basescu a obtinut 33% din voturi, Mircea Geoana 30,2% si Crin Antonescu 24%. "Ceea ce ne face sa credem ca dincolo de toata aceasta tevatura, (...) alegerile au decurs in conditii normale si nu s-a viciat rezultatul alegerilor la primul tur".

Crin Antonescu: Este exclusa orice colaborare cu Traian Basescu

"Este exclusa orice colaborare intre mine si Traian Basescu. Basescu nu este un candidat de dreapta, cum sustinea aseara, este un candidat populist, un om care va abuza de orice", a declarat luni liderul PNL, Crin Antonescu. O eventuala sustinere a lui Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru postul de premier, ci va avea in vedere convenirea asupra "proiectului Johannis", care nu poate fi facut cu Traian Basescu, a adaugat Antonescu.

Traian Basescu, dupa alegeri: Votul a fost unul profund de dreapta

Declaratiile liderului liberal vin dupa ce Traian Basescu a anuntat duminica seara, dupa incheierea votului, ca votul electoratului la primul tur al alegerilor prezidentiale a fost unul profund de dreapta, in conditiile in care preferintele alegatorilor pentru candidatii PDL si PNL au depasit 50% din voturi. "Este un motiv extrem de serios ca oamenii politici sa tina cont de optiunea electoratului in alcatuirea viitorului guvern. Oamenii politici nu mai au dreptul sa nesocoteasca vointa poporului atunci cand stiu care le este vointa", a declarat in urma cu o zi presedintele.