"Eu si colegii mei nu avem niciun fel de preferinta pentru discutii politice viitoare. Eu vad posibila o intelegere politica cu orice partid de factura democratica, tinand cont de experienta proasta pe care am avut-o cu PDL-ul in trecut", a declarat, luni, fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu.

  • Fostul premier a dorit sa le multumeasca "tuturor alegatorilor care au dat votul in favoarea noastra" si a tinut sa sublinieze faptul ca "Crin Antonescu a obtinut un rezultat foarte bun, care il onoreaza si ne onoreaza si, chiar daca ne-am fi dorit mai mult, ne da sperante pentru viitor".
  • Calin Popescu Tariceanu a acuzat, insa, faptul ca, in opinia sa, "referendumul care a fost organizat in pripa, fara o dezbatere prealabila, iar diminuarea pozitiei Parlamentului deschide drumul catre un regim dictatorial".
  • "In loc sa mergem catre mai multa democratie, noi riscam sa mergem spre mai putina. Largi categorii de cetateni ar putea sa nu mai fie reprezentate in Parlament pe viitor. Avem nevoie de o institutie a Parlamentului mai solida si mai eficienta, nu de o marioneta", a adaugat fostul premier.