Liderii PSD au urmarit deznodamantul votului de duminica la sediul partidului de pe Kiseleff. Inainte de anuntarea rezultatelor, Ion Iliescu a schimbat pareri politice cu garda sa de corp. Mihaela Geoana si-a pregatit copiii de poza de final cu fulare si gecute rosii in timp ce Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc si Cosmin Gusa colectau datele din teritoriu. Inainte de afisare rezultatelor, liderii PSD incercau sa afiseze zambete de invingatori care insa au disparut dupa anuntarea rezultatelor.

Liderul PSD Mircea Geoana a ajuns la sediul partidului de pe Kiseleff cu o ora inainte de inchiderea urnelor si de prezentarea exit-poll-urilor realizate duminica. El a fost urmat de liderii PSD, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Marian Vanghelie si Cristian Diaconescu.

La primul etaj al sediului pesedistii s-au adunat in jurul plasmelor pentru a urmarii rezultatele. Viorel Hrebenciuc, Cosmin Gusa si Victor Ponta au misunat dintr-un birou intr-altul vorbind in permanenta la telefon cel mai prins fiind Viorel Hrebenciuc. Cu un sfert de ora inainte de rezultatele de la ora 21, Victor Ponta isi anunta un interlocutor la telefon: "Are 2 procente si ceva inainte. Dar recuperam in turul II."

Pe hol au asteptat rezultatele si Mihaela Geoana cu cei doi copii. Mai intai au fost salutati de Cosmin Gusa care a zabovit putin pentru a explica cum arata sondajele si care sunt rezultatele. Apoi un pesedist a impartit fulare si gecute rosii pentru toti cei din sala. Mihaela Geoana a avut grija ca atat fiul ei cat si fiica sa imbrace insemnele partidului. La un moment chiar i-a aranjat fularului fiului.

Analistul de taina din Kiseleff

Cu zece minute inainte de inchiderea urnelor, in cladire si-a facut aparitia Ion Iliescu. Liderul de onoare al PSD a starnit cateva comentarii din cauza vestimentatiei, in special a bascutei pe care o purta. Iliescu a avut un partener neasteptat cu care a comentat rezultatele. Este vorba de garda sa de corp care, dupa ce i-a luat haina fostului presedinte, si-a spus parerea. "INSOMAR da mai rapid, am inteles ca e cu doua procente in plus. Oricum o sa dea toate sondajele deodata", l-a informat garda de corp. "Da, da, da! Asa se face".

Dintr-o parte a salii a aparut Mircea Geoana. Ion Iliescu a ridicat mana in semn de salut dar nu a fost vazut de candidatul PSD. Apoi s-a intors catre garda de corp care i-a intins haina. In final, dupa cateva ezitari, Mircea Geoana l-a invitat in curte unde era amenajata o tribuna.

In curte au asteptat peste douazeci de simpatizanti pesedisti. Inainte de a urca pe scena, Mircea Geoana si Ion Iliescu au asistat si la o busculada a reporterilor. Cameramanii televiziunilor s-au incurcat in cabluri si au cazut unii peste altii.

S-au afisat rezultatele de la exit-poll-uri: doua procente in plus pentru Traian Basescu. "E bine, e bine", ii transmite Geoana fiului sau. Mircea Geoana a fost nevoit sa astepte discursul lui Traian Basescu ca mai apoi sa vorbeasca si el. Intre timp, liderii PSD au comentat declaratiile lui Traian Basescu. De la televizor se aude ca Traian Basescu poarta o cravata rosie. "E bine pentru turul II. E bine sa poarte cravata rosie", a comentat Mircea Geoana.

Aplauze ca se filmeaza

Liderii PSD au ascultat discursul lui Traian Basescu schitand cateva zambete care insa au disparut incet, incet. In timp ce la difuzoare Traian Basescu isi clama victoria in prima etapa, pe scena pesedistii se aratau nemultumiti. Mircea Geoana chiar a maruntit ceva neinteligibil din buze.

Mircea Geoana isi spune discursul. Clameaza si el o victorie si isi indeamna sustinatorii sa fie vigilenti, acelasi indemn pe care l-a facut la alegerile pentru Parlamentul European. Isi incheie discursului. Toata lumea apauda, chiar si Marian Vanghelie care insa nu afiseaza o fata de invingator. Langa Mircea Geoana sotia sa Mihaela isi coordoneaza copiii. "Acum aplauze, hai apauze", ii spune aceasta fiicei sale. Pesedistii parasesc tribuna si se indreapta spre sediu. O parte dintre lideri au parasit sediul din Kiseleff. Pe baricade au ramas membrii stafului de campanie condus de Viorel Hrebenciuc.