La sectia speciala 164 din Aeroportul Baneasa au facut multi oameni tineri coada...Cred ca multi dintre ei nu au apucat sa stea la coada la oua in vremurile cele triste. Au facut coada acum, pentru un vot. In timpul asteptarii se auzeau glumite, discutii mai serioase si se simtea in aer ca decizia de a vota nu e declansata de entuziasm ci de ratiune. In interiorul sectiei insa, votul la cele 5 cabine se derula extrem de lent. Fiecare votant trebuia sa completeze 2 declaratii in fata membrilor sectiei, detaliu de procedura care a ingreunat mult votul. Iata in ce s-a transformat ceea ce ar fi trebuit sa fie un gest democratic normal.

* ora 18.00: aproximativ 200 de oameni, in majoritate tineri, asteptau in liniste sa voteze.

* in jurul orei 18.45 are loc prima intrerupere a procesului de vot in urma unei contestatii venite din partea lui Emanoil Bocean, observator desemnat de unul dintre partidele participante; intreruperea dureaza 15 minute;

* ora 19.00: tinerii aflati in pragul sectiei speciale de votare 164 il apostrofeaza pe Emanoil Bocean: "lasa-ne domn'ne sa votam; e dreptul nostru"; votul se reia in ritm de melc; din mijlocul cozii de votanti aspiranti se aud strigate: "de ce nu aduceti mai multe stampile?", "noi nu suntem turisti electorali; vrem sa votam".

Baneasa, ora 16
Baneasa, ora 16
Foto: HotNews.ro
* ora 20.00: votul se intrerupe din nou; in huiduielile celor ce asteptau, usile sectiei 164 se inchid si nimeni nu mai poate vedea ce se intampla inauntru; motivul invocat: o sedinta in care se va decide daca votul va continua sau nu; dupa 5 minute usile se deschid si Marius Balasescu, reprezentantul PNL in Biroul Electoral Central apare anuntand ca votul continua dar doar pana la ora 21.00; tinerii intreaba: "prelungiti timpul de vot?"; "nu putem, nu ne permite legea", raspunde Balasescu; "chemati-i pe cei cu legea sa ne vada cum stam de 5 ore aici", se aude din multime;

* ora 20.30: in continuare in Aeroportul Baneasa in jur de 100 de tineri asteapta sa voteze;

* ora 21.00: usile sectiei speciale 164 se inchid definitiv in fata zecilor de tineri care asteptau de trei ore sa ajunga in fata urnelor; scarba si lehamite pe fetele multora: "E o porcarie ce se intampla!"; cativa indivizi intre doua varste, aparuti de curand la coada, incearca sa agite spiritele strigand: "Nu-i lasati sa inchida usa"; Zecile de tineri parasesc dezamagiti si in liniste sectia speciala 164: "Haide sa plecam. Doar nu o sa ne batem cu ei acum".

Ma intreb cati dintre ei vor reveni in Aeroportul Baneasa pentru a parasi definitiv tara in care nu au putut sa voteze

Poveste aunei sectii speciale VIDEO