Primul tur al alegerilor prezidentiale a aratat ca alegatorii dreptei sunt majoritari in Romania. "Daca se va face alianta PDL-PNL si UDMR i se va alatura, va fi o majoritate clara", a declarat vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica, la B1TV. "Mai e nevoie ca si liderii dreptei sa inteleaga mesajul electoratului. (...) Toate programele PNL sunt compatibile cu PDL", a continuat democrat-liberalul.

Dupa cinci ani de presedintie, electoratul lui Basescu a rezistat la demobilizare. "Nu s-a lasat manipulat. O dovada ca exista in Romania oameni care isi pastreaza convingerile", a precizat Valeriu Stoica. "Dupa atatia ani de bombardament mediatic, el reuseste sa castige primul tur al alegerilor."

Traian Basescu este dat castigator al primului tur la prezidentiale de toate cele 4 exit-poll-uri comandate de televiziuni, la diferenta de minimum 2 puncte si maximum 4 puncte fata de Mircea Geoana. Toate cele 4 exit-poll-uri il dau pierzator pe Crin Antonescu, la mare distanta in spatele lui Geoana. "Impreuna cu candidatul PNL am obtinut peste 50%, fata de 34% cat am obtinut in 2004", a declarat imediat dupa incheierea votului Traian Basescu.