PSD incearca sa compromita procesul electoral "prin sustinerea obsesiva a tezei ca aceste alegeri sunt fraudate", a declarat duminica purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu la alegerile prezidentiale, Sever Voinescu.

"Inca din zorii zilei de astazi o intreaga masinarie de propaganda, aflata evident in subordinea PSD, incearca sa compromita procesul electoral prin sustinerea obsesiva a tezei ca aceste alegeri sunt fraudate. In realitate, pana la aceasta ora, pe motive de fraudare a procesului electoral, nu depasesc numarul obisnuit al unor asemenea sesizari depuse la alte alegeri din trecut. De altfel, exista informatii conform carora vor fi folosite rezultate deliberat viciate ale unor exit-polluri pentru a se sustine aceasta diversiune", a declarat Sever Voinescu, citat de Mediafax.

El a mai spus ca si cu alte ocazii, institute de sondare a opiniei publice au prezentat exit-poll-uri la inchiderea urnelor care au diferit substantial de rezultatele reale. "In aceasta situatie s-au aflat institute aflate sub influenta notorie a domnilor Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu, precum INSOMAR si CCSB", a mai spus Voinescu.

Purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu a reamintit ca tema fraudarii alegerilor a fost o tema de campanie a PSD.