Sute de oameni cu cetatenie romana din Chisinau asteapta, duminica, in fata Ambasadei Romaniei din capitala pentru a putea vota. Aceeasi situatie se inregistreaza si la cele 2 consulate romanesti de pe str. V. Parcalab si Grigore Ureche, informeaza Unimedia.

UPDATE 1: Pana la ora 13.00, in Republica Moldova si-au exprimat optiunile pentru prezidentiale 2.580 de alegatori, cu peste 280 de votanti mai mult decat totalul celor care au votat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008, transmite Agerpres.

Update2: Ambasada Romaniei de la Chisinau ar putea solicita prelungirea timpului de vot in Republica Moldova dupa orele 21,00, a declarat insarcinatul cu afaceri al Ambasadei, Alexandru Muresan.

Cetatenii romani din R. Moldova pot vota in urmatoarele localitati:

Chisinau (4 sectii de vot)

Cahul

Balti

Ungheni

Nisporeni

Orhei

Soroca

Causeni

Anenii Noi

Giurgiulesti

Si site-ul Info-Prim Neo scrie ca prezenta cetatenilor romani din R. Moldova la urne a fost numeroasa, in primele doua ore dupa deschiderea urnelor votand peste 100 de persoane la sectia de votare din incinta Ambasadei Romaniei la Chisinau, potrivit presedintelui sectiei, Ion Serban.

"Chiar la ora 7.00 a venit primul votant, dupa care a urmat un flux destul de mare, in doua ore aveam deja peste 100 de votanti. Avem cinci membri ai comisiei, se voteaza in regim destul de alert, cred ca vom face fata fluxului mare de alegatori", a spus Ion Serban, el adaugand ca la sectia sa nu s-au produs incidente.