La sectia de votare amenajata in Gara de Nord este mare aglomeratie, oamenii stand la coada si doua ore pentru a vota. Pentru a vota la sectia din Gara de Nord este nevoie de buletin sau carte de identitate si de o declaratie pe proprie raspundere ca alegatorul nu au votat in alta sectie.

Biroul Electoral Central a decis sa suplimenteze numarul cabinelor de vot, pentru ca initial erau doar doua.

La sectia speciala s-au inregistrat si mai multe incidente: angajatii unei firme de paza din Bucuresti au fost verificati de autoritati pentru ca au fost adusi cu masinile firmei la vot, transmite Realitatea Tv.

De asemenea, trei microbuze cu persoane au fost duse la Sectia 3 de Politie, pentru verificari, dupa ce acestea au fost oprite de fortele de ordine in zona sectiei de votare.

Cetatenii care nu domiciliaza in Bucuresti, dar vor sa voteze, au la dispozitie 34 de sectii speciale

In sectorul 1 au fost organizate cinci sectii de vot speciale astfel:

l Gara de Nord, Scoala Generala nr. 1 Sf Voievozi, Aeroportul International Baneasa Bucuresti “Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic Media, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

In sectorul 2 au fost organizate trei sectii speciale, astfel:

l Gara de Est (Obor), Caminul de studenti nr. 3 Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si Caminul de studenti nr. 4 Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Cele sapte sectii speciale din sectorul 3 sunt:

l Spitalul de Psihiatrie „Dr. Constantin Gorgos”, Spitalul Justitiei „Dr. Constantin Angelescu” , Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, Spitalul „Coltea”, Spitalul „Caritas”, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, Caminul de batrani nr.5 Vitan.

In sectorul 4 au fost instituite trei sectii speciale:

l Camin studentesc C3 - campusul Universitatii „Spiru Haret”, Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni", Autogara "Filaret".

In sectorul 5 a fost organizata o singura sectie speciala, la

l Facultatea de Drept a Universitatii.

Cele mai multe sectii de votare speciale – 15 – vor exista in sectorul 6, majoritatea organizandu-se in cadrul caminelor studentesti. Acestea au fost amplasate in:

l caminele din Grozavesti (doua sectii), Regie (noua sectii) una in Caminul A din complexul Leu si una in Caminul A3. . Tot in sectorul 6 se vor mai organiza sectii de votare speciale in incinta Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport si la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Panait Sarbu”