Dezbaterea candidatilor, programata miercuri, la ora 19.30, la TVR a fost anulata, a anuntat producatorul emisiunii.

Televiziunea Romana, Realitatea TV si Antena 3 au semnat un acord pentru realizarea a doua dezbateri cu candidatii la Presedintie - una miercuri in format de 5 si alta vineri cu primii trei prezidentiabili clasati in sondajele de opinie.

Ulterior, s-a propus ca la dezbaterea de miercuri sa participe sapte candidati.

Primii cinci din cei sapte candidati au refuzat sa participe la confruntare.

Staff-urile de campanie ale candidatilor Traian Basescu, Crin Antonescu si Sorin Oprescu au anuntat ca refuza sa participe la o dezbatere in formula de sapte . Astfel, la cea de-a doua dezbatere organizata la postul national de televiziune erau asteptati sa participe Mircea Geoana, candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor si candidatul PNG-CD George Becali.

Redam integral comunicatul TVR:

"Televiziunea Romana, Realitatea TV si Antena 3 au luat act de refuzul a 4 din cei 7 candidati la functia de presedinte al Romaniei de a participa la dezbaterea televizata organizata la sediul TVR de catre cele trei societati de media.

In consecinta, consideram ca, in aceste conditii, o asemenea emisie nu mai putea sa-si atinga scopul propus.

Reamintim ca initiativa celor trei televiziuni a fost lansata ca urmare a cresterii interesului public pentru organizarea unei confruntari directe intre candidati, precum si ca urmare a cererilor repetate a candidatilor de a participa la o astfel de confruntare.

Ramanem deschisi in continuare organizarii unor astfel de dezbateri publice intre candidatii la alegerile pentru Presedintia Romaniei si multumim, totodata, invitatilor care au confirmat participarea."

Gelu Trandafir, membru al CNA, a declarat pentru HotNews.ro ca TVR a actionat in neconcordanta cu legea, incalcand art. 8 din Legea de functionare, pentru ca initial a acceptat formula de 5 candidati iar ulterior a propus optiunea unui singur partid (PSD a propus varianta cu 7 candidati).

In momentul de fata, situatia ar trebui analizata de comisiile de Cultura ale Parlamentului, a mentionat Trandafir, membru al Consiliului National al Audiovizualului.