Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa se pronunte, miercuri, in legatura cu cererea fostului secretar de stat în Ministerul de Externe, liberalul Mihai Gheorghiu, de suspendare a decretului privind referendumul, anunta NewsIn. Liberalul Mihai Gheorghiu a depus o cerere la Curtea de Apel Bucuresti privind suspendarea decretului prezidential si a hotarârii de Guvern pentru organizarea referendumului.

Pe de alta parte, Agentia de monitorizare a presei si Asociatia Pro Democratia au depus, pe 11 noiembrie, la Curtea de Apel Bucuresti, o cerere care vizeaza suspendarea referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari, al carei termen a fost stabilit pentru 19 noiembrie.

In schimb, procesul privind suspendarea hotarârii de Guvern va avea termen pe 25 noiembrie, in conditiile in care referendumul este programat pe 22 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a anuntat pe 22 octombrie ca a semnat decretul pentru organizarea referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de membri odata cu primul tur al alegerilor prezidentiale - 22 noiembrie. Parlamentul a dat un aviz negativ solicitarii sefului statului de organizare a referendumului simultan cu alegerile prezidentiale, insa acesta este consultativ.