Sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, programata miercuri dimineata, a fost amanata din lipsa de cvorum. Birourile Permanente ar fi trebuit sa se reuneasca la ora 11:00, pentru a stabili calendarul audierilor ministrilor cabinetului Negoita si data votului de investitura. Sedinta ar fi trebuit sa aiba loc dupa mai multe incercari esuate de convocare a Birourilor Permanente.

  • "Intr-un gest de insolenta la adresa Parlamentului, Programul de guvernare al premierului desemnat Negoita este identic cu programul de guvernare al lui Lucian Croitoru, respins de Parlament. In plus, in ceea ce priveste componenta eventualului Cabinet Negoita - acesta este format in proportie de 90% din ministrii Cabinetului Croitoru, respinsi de Parlament. Asistam la un fel de mascarada", a afirmat miercuri presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Deputatii si senatorii si-au luat, zilele acestea, concediu fara plata, dupa cum prevede decizia Guvernului privind concediul fara plata pentru bugetari.