Sebastian Lazaroiu a afirmat, la Antena 3, ca staff-ul de campanie al candidatului Traian Basescu a propus ca in aceasta saptamana sa aiba loc doua dezbateri electorale - miercuri si vineri - intre primii trei candidati clasati in sondajele de opinie, transmite Agerpres. Sefii de campanie ai candidatilor la prezidentiale s-au reunit marti seara, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta conditiile dezbaterii care ar trebui sa aiba loc miercuri.

  • 'Noi am propus un criteriu obiectiv: primii trei candidati (n.r. Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu ) cumuleaza 80% din voturile electoratului. Nu stabilim praguri arbitrare. Ar putea fi o dezbatere mai dinamica in trei. Nu vrem sa apara discutia de ce cinci (candidati - n.r.) si nu sase', a explicat Lazaroiu, care a precizat ca staff-ul candidatului PNL a acceptat propunerea.

Intrebat de ce staff-ul candidatului Traian Basescu a refuzat dezbaterea de la Academia de Studii Economice, Sebastian Lazaroiu a sustinut ca staff-ul presedintelui in functie 'nu a primit o invitatie, ci doar o scrisoare de multumire a rectorului ASE' ca participa Traian Basescu la dezbatere. 'Parea ca este o dezbatere organizata de PSD. Niciunul dintre partide nu este bine sa isi asume organizarea unei dezbateri', a afirmat Lazaroiu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PSD pentru campania electorala, Victor Ponta, a anutat, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca dezbaterea de miercuri va avea loc la ora 20.00.

Ora 18.00 - Intalnire intre sefii de campanie ai PDL, PSD, PNL, UDMR si ai lui Oprescu pentru dezbaterea publica

Staff-urile de campanie ale principalilor candidati la Presedintie s-au intalnit pentru a doua oara marti, la ora 18:00, pentru a pregati dezbaterea care urmeaza sa aiba loc miercuri, dupa ce reprezentantii candidatilor au avut o prima intalnire la ora 13:00, insa nu au ajuns la un acord.

La intalnirea de la amiaza au fost prezenti nu doar membri ai staff-urilor candidatilor Traian Basescu si Mircea Geoana, ci si ai candidatilor PNL, UDMR si ai independentului Sorin Oprescu.

Tot atunci, reprezentantii PNL au spus pentru NewsIn ca accepta noi discutii si ca sunt dispusi ca liderul liberal Crin Antonescu sa participe chiar si intr-o formula mai larga, nu doar cu Traian Basescu si Mircea Geoana, dar intalnirea sa nu fie moderata de persoane afiliate politic.

Pe de alta parte, reprezentanti ai UDMR au spus pentru NewsIn ca nu doresc sa participe la orice fel de dezbatere, principala conditie fiind ca invitatii sa poata purta o "dezbatere reala" pe programe politice. "Vom accepta solutii sau propuneri care duc in acest sens", a mai declarat sursa citata.