Presedintele Traian Basescu mentioneaza printre greselile mandatului sau si "o oarecare lipsa de tact in relatia cu Guvernul Tariceanu", intr-o declaratie facuta luni, la National TV. "Slava Domnului, in acest mandat am facut si eu destule greseli", a spus seful statului, spunand ca sunt multe greseli, dintre care unele "extrem de importante", relateaza Mediafax.

Traian Basescu a dat, din nou, ca exemplu promulgarea legii salarizarii profesorilor. "Nimeni nu este interesat daca presedintele a avut o analiza corecta sau nu. Atunci se spunea ca duduie economia, informatia mea era ca se cheltuise doar 3,8% din PIB, iar educatia avea pana la 6% si iata ca sub aceasta informatie se ascundea deja o criza instalata, dar despre care nu vorbea nimeni", a spus Basescu.

Cea de-a doua greseala a mandatului mentionata de Traian Basescu a fost anuntul ca va demisiona in cinci minute de la suspendare.

"Si mai gasim ... Poate chiar o oarecare lipsa de tact in relatia cu Guvernul Tariceanu", a spus Basescu.

Intrebat despre retragerea PSD de la guvernare, seful statului a spus ca nu are "sentimentul tradarii". "A fost un calcul politic. Au hotarat sa iasa de la guvernare, ceea ce s-ar putea sa fi fost o solutie buna pentru partid, dar o solutie dramatica pentru Romania, pentru ca a urmat motiunea de cenzura, caderea Guvernului, al doilea Guvern respins...", a spus Basescu.