"Este pentru prima data cand serviciile secrete nu se amesteca deloc in procesul electoral", a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, in timpul unei declaratii de presa in care a raspuns acuzatiilor aduse in cartea publicata de procurorul Ciprian Nastasiu. Seful statului a tinut sa le multumeasca SRI, SIE, Parchetului General si DNA-ului pentru ca "au ramas intr-o neutralitate care le onoreaza".

"Am dat instructiuni ferme tuturor institutiilor statului sa nu se amestece in aceasta disputa politica", a spus Basescu, afirmand ca se refera la "institutiile statului subordate CSAT-ului".

"Cel putin pana in prezent, si le multumesc, si SRI, si SIE, si Parchetul General si DNA-ul au ramas intr-o neutralitate care le onoreaza", a continuat seful statului.

"Acum vedem ce valoare au cei care strigau ca presedintele manipuleaza serviciile", a spus Basescu, incheind cu remarca: "este pentru prima data cand serviciile secrete nu se amesteca deloc in procesul electoral; se amesteca in schimb rebuturile din ministere si oamenii politici".