Unii lideri ai PSD si omul de afaceri rus Boris Golovin ar fi format o retea de interese economice in jurul CET din Iasi, sustine conducerea PDL Iasi, care adauga ca omul de afaceri rus este personajul cheie intr-o firma care a furnizat carbune la unitatea ieseana in ultimii ani.

"Boris Golovin a ghidat interesele CET in ultimii ani. Golovin este persoana cheie in firma Global International 2000, furnizorul de carbune traditional al CET Iasi. Reteta aplicata de Nichita (vicepresedinte PSD si primar al Iasiului, n.r.) a fost simpla: pret exagerat la achizitia de carbune de la furnizori, datorii imense acumulate de CET si refuzul primarului de a restructura CET", a afirmat liderul PDL Iasi, Dan Carlan, subliniind ca Boris Golovin "sta cu calcaiul pe gatul CET, avand la dispozitie titlurile executorii”, informeaza NewsIn.

Carlan a explicat ca pretul la carbune a crescut foarte mult in numai un an, in 2006 fiind achizitionat cu 97 dolari/tona, iar in 2007 cu 238 dolari/tona.

"In 2008, Global International 2000 a depus scrisoare de intentie pentru a prelua CET. (...) Este o retea de interese complexa, cu ramificatii periculoase, in care sunt prinsi tovarasul Golovin, tovarasul Geoana si tovarasul Nichita", a mai sustinut liderul PDL Iasi.

Deputatul PDL Nicusor Paduraru a afirmat ca la CET Iasi s-a cumparat carbune doar prin achizitii temporare, prin negociere directa.

"Legaturile estice ale PSD sunt evidente, prin domnii Geoana, Hrebenciuc, Nastase si Iliescu. Trebuie sa fii de-a dreptul orb sa nu vezi aceste relatii. Au doar interes in subminarea economiei nationale. La CET, am observat intentia de a fi stopata orice solutie care se putea gasi (pentru modernizarea centralei, n.r.). Eu nu am chef iarna sa depind de un buton rosu care sa-mi taie gazul sau caldura", a declarat deputatul Paduraru.

In replica, primarul Gheorghe Nichita afirma ca acuzatiile liderilor PDL Iasi sunt "minciuni si manipulari de campanie" prin care s-ar incerca asocierea imaginii lui Mircea Geoana si a sa cu "afaceri scandaloase".