Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, in timpul unui miting electoral desfasurat in centrul orasului Sibiu, ca il apreciaza pe Klaus Johannis insa "cel care numeste premierul este presedintele" si nu "turnatorul Felix", transmite Mediafax.

"Vreau sa va spun oamenii din spatele unei ticalosii. Aceasta ticalosie de a stopa legislatia promovata de Boc si de a stopa referendumul. A fost o intalnire la firma condusa de Felix motanul, la Grivco, acolo s-au adunat Ion Iliescu, Geoana, Hrebenciuc si au stabilit sa faca o farsa romanilor, adica profitand de naivitatea lui Johannis sa il invite sa fie premier, iar ei sa traga sforile din spate", a spus Basescu. Mediafax precizeaza ca cele circa 40.000 de persoane prezente la mitingul PD-L au inceput sa fluiere si sa huiduiasca la pronuntarea acestor nume.

"Nu am nimic, dimpotriva, am o apreciere deosebita pentru Johannis, dar nici macar din respect pentru Johannis nu puteam sa las sa se intample un lucru impotriva democratiei. Conform Constitutiei, cel care numeste, cel care desemneaza premierul este presedintele ales al Romaniei, si nu turnatorul Felix", a adaugat Basescu.

La inceputul mitingului electoral al PD-L, Traian Basescu a multumit Sibiului si primarului Klaus Johannis pentru gazduirea intrunirii electorale.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a fost propus de presedintele PNL, Crin Antonescu, sa preia functia de premier dupa caderea guvernului condus de Emil Boc, propunerea sa fiind sprijinita ulterior de PSD, UDMR si grupul minoritatilor nationale. Presedintele Traian Basescu a refuzat insa aceasta propunere, desemnandu-l pe Lucian Croitoru si, ulterior, pe Liviu Negoita.