Candidatul PSD la presedintie, MIrcea Geoana, a afirmat ca pentru instalarea rapida a unui nou Guvern este necesara prefigurarea unei majoritati parlamentare intre cele doua tururi de scrutin, transmite NewsIn. Liderul PSD a precizat ca formatiunea sa inclina spre o alianta cu Partidul National Liberal.

In cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Geoana a spus ca exclude varianta alegerilor parlamentare anticipate.

Liderul PSD sustine ca prefera ca discutiile pentru un nou Guvern sa inceapa inca dintre cele doua tururi de scrtuin. "Nu ne mai trebuiesc trei luni de haos politic. Daca dupa turul I vom avea suficienta intelepciune sa prefiguram un inceput de majoritate, atunci rolul presedintelui ales, si rolul majoritatii parlamentare, va fi mult mai simplu. Cred cu tarie ca un Guvern instalat pana de Craciun la Bucuresti ne va permite sa reintram in forta in dialogul cu Fondul Monetar, Comisia Europeana si Banca Mondiala".

Mircea Geoana a afirmat ca, in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale, cea mai probabila varianta este o intelegere a PSD cu PNL. "Nu ascund ca electoratul nostru este mai inclinat spre o coalitie cu PNL, ca ne-am lamurit cu Traian Basescu si PDL", a spus Geoana.