Organizatorii dezbaterii publice dintre Traian Basescu si Crin Antonescu s-au izbit pe parcursul diminetii de simbata de mai multe probleme organizatorice. Acestia au avut dificutati in identificarea spatiului unde urma sa se desfasoare intalnirea, Universitatea Babes-Bolyai si Teatrul National fiind printre incintele posibile.

Organizatorii intalnirii de la Cluj au incercat din rasputeri sa aseze dezbaterea sub patronajul lumii academice. Si asta cu toate ca un comunicat al Universitatii Babes-Bolyai arata ca rectoratul nu agreaza dezbaterea.

Pentru a nu stirbi insa prestigiul dialogului Antonescu-Basescu, Catalin Baba, decanul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, (apropiat al lui Emil Boc si in conflict cu rectorul UBB, Andrei Marga) a contribuit cu un banner cu insemnele institutiei pe care o conduce. Intr-un final a fost ales hotelul Opera Plaza, al carui patron este omul de afaceri Octavian Buzoianu.

A doua dificultate cu care s-au confruntat organizatorii a fost accea a gasirii persoanei potrivite pentru a juca rolul de moderator. Rand pe rand au fost vehiculate numele lui Robert Turcescu, a lui Luca Niculescu sau ale jurnalistilor clujeni Raul Chis de la Realitatea TV Cluj, Florin Danciu de la Foaia Transilvana, Titus Craciun de la Ziua de Cluj.

In final moderator a fost desemnat fostul redactor-sef al ziarului Cotidianul, Mihnea Maruta, pe care oamenii pesedintelui l-au anuntat cu aproximativ o ora inainte de derularea evenimentului.

La dezbatere a incercat sa participe si Remus Cernea, candidatul verzilor. Cernea a incercat sa-si revendice dreptul de a participa la dezbatere, insa solicitarile sale au fost acoperite de ropotele de aplauze prilejuite de intrarea lui Crin Antonescu in sala.

Candidatul verzilor a renuntat sa-si mai clameze drepturile, asa ca a parasit sala, nemaiputand sa se intoarca deoarece acesta a fost inchisa cu cheia. Persoane din stafful presedintelui au declarat ca aceasta a fost o masura de securitate.