Presedintele PNL, Crin Antonescu si-a schimbat tactica electorala si a trecut la atacuri dure la adresa lui Mircea Geoana. De la colaborarea in Parlament cu PSD pentru motiunea de cenzura si respingerea cabinetului Croitoru, Antonescu a inceput sa-si faca o obisnuinta in discursurile electorale sa-l atace pe fostul aliat, presedintele PSD. Liberalul pare a fi preluat din discursul lui Traian Basescu lansand atacuri si impotriva trusturilor de presa ale lui Vantu si Voiculescu.

Presedintele PNL, aflat vineri in campanie electorala la Botosani, a avut un discurs virulent la adresa lui Mircea Geoana si a mogulilor de presa. Folosindu-se de vizita presedintelui PSD la Moscova, Antonescu nu a ratat ocazia sa fie ironic si sa-l atace pe Geoana din nou.

"Nu il intrebam cine e jucator mare, cine e jucator mic, cine s-a dus cu bunicul sa se inscrie, cine s-a dus singur, in ce clasa e domnul Geoana, ca stiu in ce clasa e si in ce unitate este: in aceeasi unitate cu domnul Basescu, cu care primeste ordin deodata. Ma intereseaza niste amanunte despre interesul national. Tremuram de curiozitate sa vedem cum a servit domnul Geoana interesul national asa de discret ca nu stia nici domnul Hrebenciuc, nici chiar domnul Gusa, care sunt la randul lor pasionati de interesul national de cand ii stiu."

Antonescu si-a continuat discursul introducandu-l si pe Traian Basescu si i-a aratat cu degetul pe cei doi.

"Te intreb, Mircea Geoana, ce-ai facut la Moscova? Te intreb, Traian Basescu, daca teroristul Omar Hayssam si prietenii sai iti finanteaza campania electorala. Te intreb, Mircea Geoana, daca oligarhii rusi iti finanteaza campania electorala. Vreau raspuns, il astept la televiziunile domnilor Vantu si Voiculescu. (...) Rusine domnule Geoana. Dumneata i-ai invins pana acum pe romani nu cu mine ci, impreuna cu Traian Basescu, cu Viorel Hrebenciuc. Domnule Basescu mare aici si domnului Geoana mare dincolo, le spun adio", a exclamat Antonescu pe scena in huiduilile de aprobare ale publicului.

Dupa adoptarea motiunii de cenzura din 13 octombrie, PNL s-a coalizat cu PSD, UDMR si minoritatile si i-au cerut presedintelui Traian Basescu sa-l propuna ca premier pe primarul Sibiului, Klaus Johannis. In Parlament, "noua Coalitie" a facut front comun, liberalii au mers mana in mana cu PSD, UDMR si minoritatile si au respins Guvernul Croitoru.

In campania electorala cei doi presedinti de partid si totodata contracandidati, Crin Antonescu si, respectiv, Mircea Geoana au evitat sa se atace public si si-au centrat acuzatile catre Traian Basescu. In plina campanie pentru prezidentiale, Antonescu a lasat non-kombatul la o parte si a trecut la declaratii dure impotriva lui Geoana.

- 30 octombrie intr-un miting la Deva candidatul PNL la alegerile prezidentiale, a declarat ca Traian Basescu si Mircea Geoana incearca sa castige alegerile cu sondaje mincinoase si ca vor sa ii faca pe romani sa renunte la vot si sa stea acasa.

" Solutiile nu se mai afla la Traian Basescu si Mircea Geoana pentru ca ei au condus aceasta tara. Au guvernat. Au distrus tot ce se putea distruge intr-un an in Romania. Traian Basescu si Mircea Geoana se prefac a se desparti azi, fugind care incotro, ca niste talhari care au jefuit o casa.(...) Pe Geoana nu are rost sa il luam in consideratie pentru ca nu a avut curaj sa isi depuna candidatura singur, ci de mana cu Ion Iliescu."

- 4 noiembrie intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, Antonescu ataca voalat si timid trusturile de presa: "Apreciez drept corecta afirmatia ca domnii Vintu si Voiculescu se folosesc de trusturile de presa pentru a influenta politica acestei tari. N-as impartasi parerea ca vor sa-i indeparteze pe cetateni de politica."

- 12 noiembrie aflat in vizita la Calarasi, candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, i-a cerut lui Mircea Geoana explicatii privind vizita sa neoficiala la Moscova din luna aprilie 2009.

"Intai si intai sa ne spuna in ce a constat aceasta intalnire, care este adevarul in legatura cu posibila sa solicitare de sprijin din partea Moscovei, in campania electorala, daca este adevarat acest lucru sau nu. Avem nevoie de un raspuns oficial. Domnul Geoana trebuie sa ne spuna de ce era nevoie de o intalnire neoficiala pe care presedintele Senatului sa o aiba si de ce asupra ei s-a pastrat atata vreme tacerea, mai precis pana cand presa a dat de urma acestei intamplari."