Candidatul independent la presedintie, Sorin Oprescu, a sustinut, vineri, la Iasi, ca prin alegerea lui Mircea Geoana in locul lui Traian Basescu nu se va aduce nimic nou Romaniei, iar actualele grupuri de interese vor fi schimbate cu altele, transmite NewsIn. Fost membru PSD, Oprescu a precizat ca Geoana nu reprezinta "nici stanga romaneasca, nici partea care se regaseste in PSD".

  • "Am tinut sa transmit oamenilor ideea ca daca il inlocuim pe Basescu cu Geoana, nu am facut nimic. Inlocuim grupuri apropiate de interese care trebuie satisfacute cu altele. Si daca romanii vor face asa, daca ei vor considera ca asa este bine, atunci, in mod sigur, la putere va fi clica lui Vanghelie si a lui Hrebenciuc. Eu incerc sa-i aduc la putere pe profesionisti", a declarat, in conferinta de presa, Sorin Oprescu.
  • "Geoana este tipul oportunistului care a facut totul doar in interesul sau si al apropiatilor sai. Pentru a-si consolida puterea in partid, s-a folosit de oameni si chiar a aruncat partidul, de multe ori, in tabara adversa, in bratele actualului presedinte Basescu. Chiar crede cineva ca Geoana nu stia ce urma sa se intample cu guvernarea? Geoana s-a inconjurat in acest moment de oameni care sunt exponenti ai grupurilor de interese. Ma refer la Hrebenciuc, la Gusa si la altii care au supravietuit tot timpul prin compromis, niciodata insa cu interese oneste", a mai spus Oprescu.

Potrivit lui Oprescu, Traian Basescu il vrea pe Mircea Geoana in turul al doilea al alegerilor prezidentiale pentru "a-si asigura calea pentru un al doilea mandat".

Sorin Oprescu a mai spus ca actuala campanie este "plina de minciuni, de fraude, de intoxicari si manipulari lipsite de scrupule". "Din cauza mizeriei politice, aceasta clasa politica isi prezinta dupa 20 de ani falimentul", a subliniat Oprescu. Candidatul la presedintia Romaniei a mentionat ca un sef al statului trebuie sa fie "o instanta morala, un arbitru si un factor de coeziune".