Birourile reunite ale Parlamentului ar putea fi convocate saptamana viitoare, cel mai probabil in cursul zilei de luni, pentru a fi luat in discutie Cabinetul Negoita, declara presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Geoana a fost intrebat cand va convoca o sedinta reunita a conducerii Parlamentului pentru a fi stabilit programul audierii ministrilor. "Cel mai probabil luni", a raspuns liderul PSD, citat de NewsIn.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a aratat marti "revoltata" de decizia presedintelui Senatului de a-si lua concediu si l-a invitat pe Mircea Geoana sa se intoarca si sa convoace Birourile Reunite, pentru ca "nici FMI, nici criza nu stau pe loc pentru ca e el in campanie".

Vicepresedintele Senatului, liberalul Teodor Melescanu, a fost desemnat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, sa asigure conducerea Camerei superioare a Legislativului in intervalul 9-11 noiembrie, perioada in care Geoana s-a aflat in concediu.

Premierul desemnat Liviu Negoita a afirmat luni seara ca se va duce cu echipa sa in Parlament daca va fi invitat, declarandu-se sceptic ca vreun ministru propus sa faca parte din Cabinetul sau va fi audiat inainte de alegerile prezidentiale.